avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cesiune parti sociale in procedura lg 85/2006
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cesiune parti sociale in procedura lg 85/2006

Societatea a fost supusa legii 64 din anul 2005, s-a propus si aprobat un plan de reorganizare.
datorita unor situatii care nu au fost prevazute nu s-a respectat planul iar adm jud a solicitat sa se deschida falimentul. Sindicul a admis cererea si a dispus deschiderea falimentului.
A recurat aceasta sentinta de adm societar si curtea de apel a admis recursul si a dispus :
1. respinge ex lipsei calitatii procesuale active a adm societar de a solicita prelungirea planului de reorganizare a societatii debitoare.
2. admite cererea formulata de debitoare de prelungire a planului de reorganizare cu inca 12 luni conform graficului de plati
3. respinge cererea adm judiciar de intrare in proc generala de faliment
4. incuviinteaza instrainarea unei cote din partile sociale detinute de administratorul debitoarei in societatea debitoarei.

Acum nelamurirea mea e ca cei de la ONRC cer ca actul de cesiune sa-l semneze adm judiciar - nu mi-au explicat de ce dar au zis ca el reprezinta societatea conf legii 85/2006. Le-am explicat ca sunt intr-o eroare atat vreme cat in Decizia CA se arata ca poate sa dispuna de cesionarea partilor sociale - o cota fara a preciza cuantumul ei.

Asoociati sunt 2 sot si sotie, deci cesiunea intre soti este exclusa, asa ca trebuie sa cesioneze unui tert, dar se urmareste cooptarea acestuia cat mai repede asa ca s-au gandit si la majorarea cap social, insa intr-o audienta la directorul ONRC acesta i-a comunicat ca in sentinta e permisa doar cesionarea nu si majorarea cap social si ca ii va respinge cererea de modificare a actelor constitutive.
Sotia nu a cerut si deci nu s-a incuviintat si cesionarea partilor sociale a le acesteia, dar nici indisponivilizxate nu sunt prin sentinta partile sociale, poate sa vand sau nu, ca acelasi director a opinat ca nu poate ca doar unui asociat i s-a incuviintat instrainarea unei cote parti de parti sociale.

Care e modalitatea cea mai rapida si sigura ca sa se realizeze cesiunea fara a parcurge cele doua etape?
Administratorul judiciar trebuie instiintat in vreun fel? Sau mai rau trebuie sa semneze actul de cesiune?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 11:42, 14 Aprilie 2011
1.Administratorul special convoaca Adunarea Generala Extraordinara a Asociatilor cf. Legii 31/1990 - vezi art.113 si urm din lege-sedinta e prezidata de adm.judiciar art.20 alin.1 lit g .din legea 85;
2.Hotararea AGEA contrasemnata de administratroul judiciar e depusa la ONRC pentru efectuarea mentiunii ;
3.Daca printre creditorii debitoarei se afla fiscul (creditor bugetar) ai grija ca o sa faca opozitie si te trimite la sectia comerciala de drept comun-depui decizia curtii de apel si sentinta o sa iti fie favorabila.
4.Publici hotararea AGEA in BPI.
si astepti sa vezi cum reactioneaza creditorii si iti vezi de reorganizare.
succes
Creditor principal este insesi onoratul fisc, care s-a opus atat in fond cat si in recurs la deschiderea falimentului, deci cred ca nu vor fi pb insa cine stie...

Merci pentru sugestie :kissing:
Prietenul la nevoie se cunoaste:)
Atentie s-ar putea ca adm judiciar sa nu de-a curs la AGEA sa prezideze adunarea. Ca sa acoperi procedura publica convocatorul si prin BPI si prin scrisoare recomandata la sediul profesional al administratorului judicar.
Merci de atentionare, eu de regula in notificari apelez la un executor judecatoresc sa-mi indeplineasca procedura ;)
Dar o sa procedez in acest caz asa cum mi-ai sugerat mai sus ca sa nu mi se opuna lipsa notifiacrii prin bpi a notificarii si sa-mi anuleze actele.

De baut si de mancat dupa ce trec de functionarii ONRC si mai ales de directorul acesteia sau persoana desemnata sa admita cererea.

Pt Boss Man =D>:thumbup::kissing:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transa de plata in insolventa amanata secretariat1 secretariat1 Buna ziua, As avea doua intrebari: se poate amana transa de plata in cadrul procedurii insolventei?Daca da, in ce conditii. Se poate vinde/cesiona ... (vezi toată discuția)
Administrator special in instanta Diana Persa Diana Persa Ce parere aveti, in ce fel de procese poate sa reprezinte administratorul special debitoarea pentru care a fost deja numit administrator judiciar? (vezi toată discuția)
Diferenta intre termenii insolventa-faliment-procedura simplificata a insolventei. simonapopbarnescu simonapopbarnescu Buna ziua, va rog lamuritima in ceea ce priveste acesti termeni ce au in comun si care este diferenta? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)