avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit bancar

Intrebarea mea este urmatoarea:am un credit pe firma cu ipoteca asupra unui imobil,proprietate a firmei.Eu si sotia mea sintem fidejusori.In contract scrie ca fidejusorul ,,renunta in mod expres la beneficiul discutiunii si diviziunii prevazute de art.1662 si art.1667 din Codul civil,si exceptiile art.1663 si 1667 din Codul civil”.Ce inseamna asta?de asemenea fidejusorul se obliga sa garanteze in solidar cu imprumutatul cu toate bunurile sale prezente si viitoare inclusiv cu veniturile pe care le va realiza din orice activitate.Daca la un moment dat nu o sa mai pot plati si intru in executare silita se poate executa si apartamentul proprietate personala care este liber de sarcini ?Cum as putea evita acest lucru ?daca treaba merge tot asa in curind nu o sa mai pot plati .Pina acum nu sint restant la rate si am facut cu banca o restructurare in care un an de zile platesc numai dobinda.Mentionez ca sotia este in maternitate iar eu sint incadrat acum cu salariul minim.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ronica , utilizator 11:08, 15 Aprilie 2011
se vor putea urmari si bunurile fidejusorului;
puteti instraina bunul unui parinte, unei persoane de incredere ... insa mare atentie la orice artificiu pe care veti incerca sa il faceti
va multumesc.d-voastra ce sugerati?cu ce modalitate sa instrainez?
multumesc.
una cat mai autentica.. mai bine platiti cateva taxe la notar...etc... decat sa riscati sa fie anulata actiunea. (donatia de exemplu nu o recomanda)
va multumesc foarte mult.O sa fac prin contract de vinzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare uzufructuar viager garant morozancarmen morozancarmen Am incheiat un contract de imprumut garantat cu ipoteca , ipoteca a fost instituita pe un imobil, proprietatea debitorului insa exista si un uzufruct viager pe ... (vezi toată discuția)
Garantul ipotecar raspunde cu bunurile sale? Nicoleta Popescu Nicoleta Popescu Buna ziua am girat casa pentru firma fratelui meu firma a dat faliment,am fost contctact de catre banca in vedere solutionarii ceditului respectiv si m-au ... (vezi toată discuția)
Executare garantie garant ipotecar ContSters194995 ContSters194995 Am urmatoarea problema: am garantat cu un apartament pentru cineva. Acel cineva nu mai plateste ratele, de fapt are de gand sa nu mai plateasca peste cateva ... (vezi toată discuția)