Intrebarea mea este urmatoarea:am un credit pe firma cu ipoteca asupra unui imobil,proprietate a firmei.Eu si sotia mea sintem fidejusori.In contract scrie ca fidejusorul ,,renunta in mod expres la beneficiul discutiunii si diviziunii prevazute de art.1662 si art.1667 din Codul civil,si exceptiile art.1663 si 1667 din Codul civil”.Ce inseamna asta?de asemenea fidejusorul se obliga sa garanteze in solidar cu imprumutatul cu toate bunurile sale prezente si viitoare inclusiv cu veniturile pe care le va realiza din orice activitate.Daca la un moment dat nu o sa mai pot plati si intru in executare silita se poate executa si apartamentul proprietate personala care este liber de sarcini ?Cum as putea evita acest lucru ?daca treaba merge tot asa in curind nu o sa mai pot plati .Pina acum nu sint restant la rate si am facut cu banca o restructurare in care un an de zile platesc numai dobinda.Mentionez ca sotia este in maternitate iar eu sint incadrat acum cu salariul minim.
Va multumesc.
se vor putea urmari si bunurile fidejusorului;
puteti instraina bunul unui parinte, unei persoane de incredere ... insa mare atentie la orice artificiu pe care veti incerca sa il faceti