avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi

Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Impozit transfer parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Impozit transfer parti sociale

Am urmatoarea situatie: Eu detin societatea X. Cumpar 80% din partile sociale ale socetatii Y iar 20% din aceeasi societate le cumpar ca persoana fizica. Societatea X este din sector 5 Societatea Y din sector 6. Eu ca si societatea X sunt obligata sa retin impozitul si sa il virez (Codul fisca art.67 alin 3 lit b). Intrebare: Ca persoana fizica ma obliga sa virez impozitul la sectorul de care apartin (in acest caz la sectorul 5), dar ca persoana juridica la ce sector virez impozitul? Care este baza legala? Eu zic ca trebui virat la sector 5 si sa declar in declaratia 100 la pozitia 16. Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: cvm , utilizator 12:26, 23 Iunie 2008
Buna ziua!
Impozitul la cesionarea partilor sociale se plateste pentru diferenta in plus intre valoarea nominala a partilor sociale pe de o parte si valoarea cu care se cedeaza pe de alta parte.
Fiecare dintre dobanditori (cesionari) isi vireaza impozitul la sectorul de domiciliu/sediu.
Cu stima,
av. Silviu Serban
contecs a scris:

Am urmatoarea situatie: Eu detin societatea X. Cumpar 80% din partile sociale ale socetatii Y iar 20% din aceeasi societate le cumpar ca persoana fizica. Societatea X este din sector 5 Societatea Y din sector 6. Eu ca si societatea X sunt obligata sa retin impozitul si sa il virez (Codul fisca art.67 alin 3 lit b). Intrebare: Ca persoana fizica ma obliga sa virez impozitul la sectorul de care apartin (in acest caz la sectorul 5), dar ca persoana juridica la ce sector virez impozitul? Care este baza legala? Eu zic ca trebui virat la sector 5 si sa declar in declaratia 100 la pozitia 16. Multumesc pentru ajutor.

Dragalaso ai scris acest mesaj de doua ori. E impotriva regulamentului.
Multumesc de raspuns. Asa ziceam si eu, dar ati gasit undeva vreo lege legat de acest lucru?

Pentru ghola: Imi cer scuze nu se va mai repeta.
Se plateste impozit daca le-ai cesionat la un pret mai mare decat valoarea lor.Daca le-ai cesionat la aceeasi valoare, de ex. 20 p.s. x 10 ron , nu platesti nimic.
Codul fiscal:
ART. 66
(3) In cazul transferului dreptului de proprietate asupra partilor sociale, castigul din instrainarea partilor sociale se determina ca diferenta pozitiva intre pretul de vanzare si valoarea nominala/pretul de cumparare, incepand cu a doua tranzactie, valoarea nominala va fi inlocuita cu pretul de cumparare, care include si cheltuielile privind comisioanele, taxele aferente tranzactiei si alte cheltuieli similare justificate cu documente.
(4) Determinarea castigului potrivit alin. (1)-(3) se efectueaza la data incheierii tranzactiei, pe baza contractului incheiat intre parti.

Vezi [ link extern ] ...

vezi
Stiu asta. Si la art 67 scrie dar nu am gasit nicaieri la ce sector se plateste impozitul
:-/

Alte discuții în legătură

Impozit transfer parti sociale CONTECS EXPERT TOTAL SRL CONTECS EXPERT TOTAL SRL Am urmatoarea situatie: Eu detin societatea X. Cumpar 80% din partile sociale ale socetatii Y iar 20% din aceeasi societate le cumpar ca persoana fizica. ... (vezi toată discuția)
Urgent despre cesiune parti sociale andr_georgi andr_georgi Vreau sa cumpar toate partile sociale a unei societati comerciale care are capitalul social 200 lei. Dar in realitate eu cumpar aceste parti sociale cu o ... (vezi toată discuția)
Cesiunea de parti sociale mariaioana mariaioana iata ce problema grava am X si Y au cumparat de la Z(persoana fizica) o societate comerciala;au mers la notiariat si au achitat o suma de 10000USD pentru ... (vezi toată discuția)