Am gasit un teren de vanzare in jurul Bucurestiului. Proprietarul acestuia este un viceprimar, cand sa batem palma am observat in acte ca scria teren intravilan arabil. Terenul este situat la 20 m dupa case, pana la el mai exista solarii, apoi dupa el mai exista inca 2 case. Proprietarul acestuia nu are PUZ, dar se jura ,,cu mana pe inima" ca ma va ajuta sa construiesc (,,inchide ochii") pana rezolv eu cu aceste acte. Intrebarile mele ar fi:
1. Eu ca pers fizica pot intocmi un PUZ?
2. Durata acestuia si cat ma costa?
PUZ se intocmeste in beneficiul proprietarului. Puteti intocmi PUZ sub aceasta conditie. Ar fi o chestie de circa o luna de zile. In principiu nu ar trebui sa fie probleme cu un astfel de teren intravilan pentru construire...
Deci nu este nici o problema daca este intravilan arabil (agricol)?
am citit pe alte site-uri ca e mai usor sa treci un teren din extravilan in intravilan, decat din intravilan agricol in construibil. Multumesc. Nu am mai auzit de PUZ in beneficiul proprietarului. Cum se realizeaza aceasta
va referiti la schimbarea destinatie terenului dar aceasta se va face pe baza PUZ-ului. PUZ se intocmeste pe numele proprietarului terenului (beneficiarul).