avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire de la fondul victimelor strazii
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire de la fondul victimelor strazii

In urma cu un an si jumatate am avut un accident in care am fost implicat eu cu masina mea si o alta masina care nu avea RCA. S-a intocmit dosar penal pe numele ambilor soferi implicati in accident ( o persoana a fost ranita ...30 de zile spitalizare) . Mi-am reparat singur masina cu banii mei. Dupa ce s-a facut expertiza, expertul a spus ca ambii soferi se fac vinovati de accident ( eu ca nu m-am asigurat corespunzator cand am facut manevra la stanga , el ca a depasit pe linie continua cu viteza peste limita admisa). Dupa un an vine rezolutia de la parchet : incetarea urmariri penale fata de invinuitii cutare si cutare si atat.
Eu acum trebuie sa incerc sa-mi recuperez paguba sau o parte din ea.
Am fost la fondul victimelor strazii si au spus ca despagubesc in functie de vinovatie si ca imi trebuie o "hotarare judecatoreasca din care sa reiasa, in procente, cat este vinovat unul si cat este vinovat celalalt".
Ma intereseaza cum sa fac sa obtin o hotarare judecatoreasca si sa se stabileasca vinovatia in procente. Mentionez ca nu vreau sa ma judec cu celalalt sofer pentru ca nu are nici casa ,nici masina (avariata in accident - dauna totala) , si nici venituri.
Este multa lume care nu stie de existenta acestui fond si nici cum sa obtina despagubiri de la el.
Astept cu interes variante sau intrebari pentru ca nu stiu cum sa procedez mai departe .
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
dvnity, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrei2005 , utilizator 23:25, 21 Aprilie 2011
La FDVS puteti apela prin asiguratorul dv RCA pt a va deschide un dosar de dauna dar ma indoiesc ca puteti obtine asa ceva atata timp cat se cunoaste celalalt participant la trafic.
Adresati-va Parchetului pentru precizarile necesare, rezultate in urma cercetarilor, pe baza carora sa hotarat NUP.Nu s-a constituit nimeni ca parte civila cu pretentii pentru daune??
Daca aveti CASCO deschideti dosar pe CASCO si dati asiguratorului datele pe care le stiti despre celalalt participant la trafic. Daca nu aveti CASCO atunci mergeti la asiguratorul dv RCA si deschideti dosar de dauna pt FDVS si acolo o sa va indrume cu privire la circuitul dosarului. Acum va trebui sa intelegeti ca FDVS nu este o institutie de caritate care sa plateasca pt cei certati cu legea. Acolo o sa trebuiasca sa declarati tot ce stiti despre celalat conducator auto. Iar in caz de culpa comuna practica acorda 50% cu 50% grad de vinovatie deoarece nu va sta instanta sa calculeze procentele si nici nu are cum.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Aprilie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
ei au dat o declaratie ca nu au nici o pretentie din partea noastra , sunt bucurosi ca a iesit o culpa comuna , asta au si incercat si au reusit. Noi nu am continuat deocamdata pe parte civila, incarcam sa gasim o cale sa ne despagubeasca fondul ( macar jumatate din paguba). O sa ma duc si o sa vb. la parchet desi am intrebat si mi-au spus ca trebuie sa il dau in judecata.
din pacate nu am avut casco iar masina a trebuit sa o fac pe banii mei. Despre celalalt sofer ...cat stie politia despre el probabil atata va stii si fondul. Daca ceri vinovatia in procente intr-un proces cred ca se poate da si in instanta pe baza unei expertize si a ceea ce spune expertul. In cazut meu 50% vina eu ?? in ideea ca el depaseste pe linie continua coloana de masini in localitate cu 90 km/h in intersectie nedirijata fara asigurare rca si fara itp , singurul lucru in regula la el era carnetul. Pentru anumite cazuri cred ca ar trebui sa se stabileasca vinovatul in procente.
Ceea ce nu stiu este daca vinovatia asta in procente o poate stabili si politia?!

Alte discuții în legătură

Accident de circulatie , posibil culpa comuna? dvnity dvnity Buna ziua, In urma cu 1 luna si ceva sotia mea si cu mine am avut un accident de masina. Mergeam pe un drum judetean cu 2 sensuri de mers , am vrut sa facem ... (vezi toată discuția)
Neacordare prioritate axa_andrei axa_andrei Buna ziua, Am avut un incident cu o masina intr-o intersectie dirijata prin indicatoare si in care eu aveam indicator de cedeaza trecerea, insa ... (vezi toată discuția)
Tamponare - viraj la stanga, depasire coloana fjt1 fjt1 Buna ziua Circulam in afara localitati pe un drum cu 2 benzi o banda pentru fiecare sens, ploaie, m-am asigurat din timp am semnalizat cu mai mult de 100m am ... (vezi toată discuția)