avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire de la fondul victimelor strazii
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire de la fondul victimelor strazii

In urma cu un an si jumatate am avut un accident in care am fost implicat eu cu masina mea si o alta masina care nu avea RCA. S-a intocmit dosar penal pe numele ambilor soferi implicati in accident ( o persoana a fost ranita ...30 de zile spitalizare) . Mi-am reparat singur masina cu banii mei. Dupa ce s-a facut expertiza, expertul a spus ca ambii soferi se fac vinovati de accident ( eu ca nu m-am asigurat corespunzator cand am facut manevra la stanga , el ca a depasit pe linie continua cu viteza peste limita admisa). Dupa un an vine rezolutia de la parchet : incetarea urmariri penale fata de invinuitii cutare si cutare si atat.
Eu acum trebuie sa incerc sa-mi recuperez paguba sau o parte din ea.
Am fost la fondul victimelor strazii si au spus ca despagubesc in functie de vinovatie si ca imi trebuie o "hotarare judecatoreasca din care sa reiasa, in procente, cat este vinovat unul si cat este vinovat celalalt".
Ma intereseaza cum sa fac sa obtin o hotarare judecatoreasca si sa se stabileasca vinovatia in procente. Mentionez ca nu vreau sa ma judec cu celalalt sofer pentru ca nu are nici casa ,nici masina (avariata in accident - dauna totala) , si nici venituri.
Este multa lume care nu stie de existenta acestui fond si nici cum sa obtina despagubiri de la el.
Astept cu interes variante sau intrebari pentru ca nu stiu cum sa procedez mai departe .
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
dvnity, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrei2005 , utilizator 23:25, 21 Aprilie 2011
Eu nu prea inteleg rezultatul expertizei. Daca Dumneavoastra ati cotit la stanga taind banda continua (nu era disontinua in intersectia respectiva), iar celalalt depasea coloana pe banda continua, in acest caz, ambii sunteti vinovati.
Daca acest lucru se petrecea intr-o intersectie, unde se putea coti la stanga, si Dumneavoastra erati incadrat corespunzator si doar celalalt depasea coloana pe banda continua (adica pe contrasens), nu inteleg de ce expertul va considera vinovat si pe Dumneavoastra. Daca luam cazul unui bulevard cu mai multe benzi de circulatie pe sens din Bucuresti, sa zicem, ar rezulta ca, in situatia in care doriti sa cotiti la stanga intr-o intersectie, trebuie sa va asigurati ca nu vine vreun nebun/nesimtit care depaseste coloana pe oricare din benzile de circulatie de pe contrasens, ceea ce este absurd.
In cazul enuntat de Dumneavoastra, cel care depasea fara sa aiba voie sa depaseasca este unicul vinovat dupa opinia mea. Cereti o contraexpertiza.
Nu inteleg de ce era nevoie de un expert in aceasta situatie, din moment ce Politia Rutiera putea spune clar cine este vinovat, in baza codului rutier.

Daca imi amintesc bine, codul rutier prevede ca, in cazul virajului la stanga intr-o intersectie (presupunand ca sunteti incadrat corespunzator), trebuie sa va asigurati, acordand prioritate autovehiculelor care vin din fata, nu si unor autovehicule care va depasesc pe contrasens. Prudent este sa va asigurati ca nu va depaseste careva pe contrasens, dar aceasta este o alta poveste.
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2011
andrei2005, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de circulatie , posibil culpa comuna? dvnity dvnity Buna ziua, In urma cu 1 luna si ceva sotia mea si cu mine am avut un accident de masina. Mergeam pe un drum judetean cu 2 sensuri de mers , am vrut sa facem ... (vezi toată discuția)
Neacordare prioritate axa_andrei axa_andrei Buna ziua, Am avut un incident cu o masina intr-o intersectie dirijata prin indicatoare si in care eu aveam indicator de cedeaza trecerea, insa ... (vezi toată discuția)
Tamponare - viraj la stanga, depasire coloana fjt1 fjt1 Buna ziua Circulam in afara localitati pe un drum cu 2 benzi o banda pentru fiecare sens, ploaie, m-am asigurat din timp am semnalizat cu mai mult de 100m am ... (vezi toată discuția)