avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat unic, administrator si salariat cu contrat de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat unic, administrator si salariat cu contrat de munca

Legea 31/90 la art. 196 indice 1 alin 3 prevede ca asociatul unic poate avea calitatea de salariat al srl al carui asociat unic este ;
La art. 137 indice 1 alin 3 prevede ca pe durata îndeplinirii mandatului, administratorii nu pot încheia cu societatea un contract de muncă. În cazul în care administratorii au fost desemnaţi dintre salariaţii societăţii, contractul individual de muncă este suspendat pe perioada mandatului.
Intrebarea mea este:
Un asociat unic care are si calitatea de administrator in aceeasi societate poate avea si calitatea de salariat al aceleeasi societati?
Este o situatie des intanlita in practica cand o persoana infiinteaza un SRL si este atat asociat unic, administrator si vrea sa fie si angajat cu contrat de munca pt ca nu isi permite sa angajeze alte persoane.
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Szokeflorin , utilizator 01:21, 19 Martie 2019
multumesc domnule avocat florinturlet, asta era raspunsul pe care il asteptam, art. 196 alin 4, din pacate nu l-am citit cu atentie inainte sa pun intrebarea in forum .
Buna ziua am o intrebare si va rog frumos sa mi raspundeti.
Daca sunt asociat unic al unui SRL(administrator) si sunt angajat cu contract de munca de 8 ore in cadrul SRL ului,dar am la randul meu 3 angajati cu contracte de munca.Am fost informat de catre cineva despre un lucru.Precum ca eu as putea renunta la contractul de munca din SRL iar contributia mea lunara pentru Stat ,impozite si celelalte dari ,carte de munca ,pensii etc sa mi fie platite din impozitul pe profit.Este adevarat acest lucru??????????????.
Buna ziua !
Am o intrebare la care nu gasesc un raspuns concret!
Am infiintat un srl al carui administrator unic si asociat sunt eu.e vorba de o frizerie unde deocamdata voi presta doar eu serviciile necesare!
Intrebarea mea este: sunt nevoit sa fiu si angajat in cadrul acestei firme ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref l31/1990 sectiunea srl RoxanaMilita RoxanaMilita Buna ziua De cateva zile citesc legea 31/1990 si am cateva nelamuriri referitor la numirea unui administrator intr-un SRL. La sf anului 2001 am fost ... (vezi toată discuția)
Intrebare ni65 ni65 Suntem o SC de transport marfa cu 2 administratori, este obligatoriu sa incheiem contracte de munca in conditiile in care noi ocupam toate ... (vezi toată discuția)
Administratorul unui srl are contract de munca? raluca tvs raluca tvs Daca se poate as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva care a experimentat o astfel de situatie: In cadrul unei compani de tip S.R.L administratorul isi ... (vezi toată discuția)