avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autorizatie de constructie pe teren inchiriat
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autorizatie de constructie pe teren inchiriat

Buna ziua,
As dori sa stiu daca pot obtine autorizatie de constructie pe un teren inchiriat de pe domeniul privat al Primariei, avand in vedere ca pe terenul respectiv mai am 3 cladiri in proprietate pt care in trecut s-a putut obtine aceasta autorizatie (in 2001); cei de la Primarie invoca "dreptul de executie a lucrarilor de constructii" definit in anexa 2 a legii 50/1991 care zic ei nu imi da acest drept; mentionez ca in contractul de inchiriere se precizeaza clar ca am dreptul sa realizaz constructii pt desfasurarea activitatii economice; care ar fi solutia, ce text de lege as putea invoca eu?; pe de alta parte exista vreun text de lege care sa oblige primaria sa imi vanda terenul deoarece am constructii pe el, asa am inteles?
Cel mai recent răspuns: F-X1 , utilizator 09:59, 14 Aprilie 2011
Eu,pe un teren CONCESIONAT în vederea construirii unui spațiu prestări servicii,am realizat construcția cu autorizație eliberată de primărie.
Este adevărat că există o mare opacitate a diverselor ”departamente”ale instituției
însă,cu multă răbdare și fără șpagă,reușiți.
pentru a putea construi ar trebui sa aveti acordul proprietarului (al Consiliului local). Puteti, de asemenea sa si cumparati acel teren, dar, doar daca este de acord acelasi Consiliu local, dupa ce se face un raport de evaluare al terenului. Aici s-ar putea sa aveti probleme in sensul ca s-ar putea ca in zona unde este terenul sa fie un pret foarte mare pe mp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiune Ungureanu E Ungureanu E Bună ziua! Eu și soțul am concesionat un teren de la primărie pt a ne construi o casa. Am întâmpinat câteva dificultăți cu avizele și autorizațiile ... (vezi toată discuția)
Majorare taxe locale 2016 - locuinta taxata ca sediu firma datorita autorizatiei de constructie costel20 costel20 buna ziua,detin un imobil construit in 2008 P+M,construit in baza unei autorizatii de constructii eliberata de primarie pentru constructie sediu ... (vezi toată discuția)
Concesionare teren proprietate primarie trf17ada trf17ada Buna ziua, in spatele casei in care locuiesc exista o suprafata de teren, care apartine primariei. In 1988 cand s-au construit vilele P+1 (vila cu 4 ... (vezi toată discuția)