avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decont cheltuieli
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decont cheltuieli

Administratorul, care este si unic asociat, pleaca sa cumpere marfa intr-o alta localitate. Acesta se intoarce dupa doua zile cu facturi si chitante. Cum procedez?
Intocmesc o dispozitie de plata pentru banii luati din casierie si apoi decontul pentru cheltuieli interne unde trec fiecare chitanta? Care este suma maxima pe care acesta o poate lua?
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 11:22, 15 Aprilie 2011
De regula banii trebuia sa ii ia inainte de a pleca sa cumpere marfa. Altfel inseamna ca a luat marfa cu plata la termen ori a pus bani din buzunar.
Plata maxima in numerar nu poate depasi 5000 RON/zi.
Peste acest plafon se plateste prin virament.
Toate cheltuielile in numerar se trec in jurnalul de casa. Inclusiv dispozitia de plata pentru casierie.
Multumesc frumos!!
Inca nu a luat banii din casierie, dar intentioneaza. Pe mine ma interesa mai mult suma maxima pe care o poate lua.
Daca administratorul are nevoie de o suma mai mare de 5000 de ron cum procedez?
Dumneavoastra vreti sa va invatam ilegalitati?
Scrie clar ca nu are voie mai mult de 5000 RON/zi.
Sa plateasca in doua sau mai multe zile in limita a 5000 RON/zi numerar sau dintr-o singura plata prin banca.
Simplu.
Altfel riscati amenzi usturatoare.
Atunci poate sa plateasca administratorul din "buzunarul "lui : 401 = 4551 si apoi sa isi recupereze banii treptat prin dispozitie de plata: 4551 = 5311 ?

Alte discuții în legătură

Cum este corect sa inregistrez? barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Am scos din banca 10000 lei,ptr.dif.plati (ca de ex.protocoale,comisioane), plati asociati +diverse plati.,dar din ct.de firma, in ct.personal! Cum pot ... (vezi toată discuția)
Chitanta ministru_ ministru_ Buna ziua! Am emis o factura in valoare de 10.000 lei. Clientul meu vrea sa plateasca o parte numerar. Pe ce suma maxima pot sa-i fac chitanta? 5000 lei sau ... (vezi toată discuția)
Plafon plati! mitrofan1 mitrofan1 Buna ziua, pot acorda intr-o zi avans de trezorerie in valoare de 10.000lei , administratorului in vederea efectuarii de plati diverse? Multumesc, (vezi toată discuția)