avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Garantie materiala gestionar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Garantie materiala gestionar

Buna ziua!
ati putea sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul retinerii garantiei materiale pt. gestionari? Mai e valabila cota de 1/10 din salariu ? Cuantumul garantiei este tot de maxim trei salarii depuse la CEC/Banca pe numele salariatului?
Daca da , va rog sa-mi mai precizati daca se intocmeste vreun contract in baza caruia se retine aceasta garantie si de asemenea care sunt inregistrarile contabile aferente . Multumesc fff mult
Cel mai recent răspuns: vioricaolt , utilizator 12:29, 4 Februarie 2015
conform art13 din LEGEA22/1969 , garantia in numerar se retine in rate lunare de1/10 din salariul TARIFAR , asta insemnand ca luam in calcul strict salariul , fara sporuri sau alte indemnizatii , cine ma poate lamuri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare myno myno Buna ziua! Este legal sa se retina din salariu ,lunar, o anumita suma cu valoare totala egala cu 3 salarii daca ai gestiune? multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Garantia din salar cristi473 cristi473 cand cum si cat poate retrage firma la care sant angajat sume de bani din salar sub forma de garantii (vezi toată discuția)
Retineri din salariu pentru gestiune mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua Am lucrat 3 ani de zile la una din bibliotecile Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, unde am fost de acord sa intru in gestiune, implicit ... (vezi toată discuția)