avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Invitatie
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Invitatie

Buna ziua!

As dorii sa stiu daca in invitatia pt un cetatean non-ue, deja facuta, se poate modifica perioada in care poate aplica pentru viza?

""Dreptul de sedere pe teritoriul Romaniei, ce va este conferit prin viza de scurta sedere, nu poate fi prelungit. Totusi, in cazul in care, din motive obiective, nu puteti parasi teritoriul Romaniei in termenul acordat de viza, puteti obtine o decizie de returnare de la formatiunile teritoriale ale Oficiului Roman pentru Imigrari, document care va permite sa mai ramaneti in Romania pentru cel mult 15 zile.""

Care pot fi aceeste motive obiective??

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: silent_scream , utilizator 13:00, 14 Aprilie 2011
motive independente de voinţa sa. imprevizibile si care nu pot fi inlăturate

a) este invinuit sau inculpat intr-o cauza penala si magistratul dispune instituirea masurii interdictiei de parasire a localitatii sau a tarii, a fost condamnat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si aveti de executat o pedeapsa privativa de libertate si nu indeplineste conditiile prevazute de lege pentru acordarea unui permis de sedere;
b) când afost luat în custodie publicã, împotriva lui. s-a dispus mãsura returnãrii şi nu a putut fi îndepãrtat în termen de 6 luni;
c) când a fost luat în custodie publicã, împotriva lui instanţa a dispus expulzarea şi nu a putut fi expulzat în termen de 2 ani de la data la care a fost luat în custodie publicã;
d) atunci când prezenţa sa temporarã pe teritoriul României este cerutã de interese publice importante. În acest caz, tolerarea se acordã la solicitarea organelor de stat competente;
e) atunci când existã motive serioase sã se considere cã este victimă a traficului de fiinţe umane. În acest caz, tolerarea se acordã la solicitarea procurorului sau a instanţei;
f) atunci când Oficiul Român pentru Imigrãri constatã cã persoana straina se afla în imposibilitatea de a pãrãsi temporar Romania din alte motive obiective.
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
ContSters82289, utilizator
Va multumesc mult!

Dar invitatia se poate modifica? Pe 21 ar trebuii sa aflu daca mi'a fost aprobata sau nu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie pentru liban vmi vmi Buna ziua , mama mea are o prietena in liban care vrea sa vina in romania cateva zile in vizita ,care sunt pasi care trebuiesc urmati ? (noi suntem din buzau ... (vezi toată discuția)
Obtinere viza de scurta sedere pentru cetatean irakian keana keana Ma puteti ajuta cu un raspuns concret referitor la actele necesare si conditiile care trebuie indeplinite pentru ca un cetatean irakian sa obtina viza de ... (vezi toată discuția)
Depasirea vizei de sedere in romania ContSters172960 ContSters172960 Buna ziua, Sunt cetatean moldovean si am depasit dreptul de a ma afla legal pe teritoriul Romaniei cu 1 an. Mentionez ca pana acum un an am avut viza ... (vezi toată discuția)