avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Invitatie pentru Liban
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Invitatie pentru Liban

Buna ziua , mama mea are o prietena in liban care vrea sa vina in romania cateva zile in vizita ,care sunt pasi care trebuiesc urmati ? (noi suntem din buzau ) Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:45, 25 Octombrie 2013
Intrati pe sit-ul Inspectoratului General pentru Imigrari si gasiti toate informatiile de care aveti nevoie.
Pentru cei din Republica Libaneza este nevoie de viza pentru intrarea in Romania si invitatie avizata de Inspectoratul General pentru Imigrari.

VIZA DE SCURTA SEDERE

Daca sunteti cetatean al unui stat care nu face parte din Uniunea Europeana sau din Spatiul Economic European si doriti sa calatoriti in Romania pentru o perioada scurta de timp, trebuie sa obtineti mai intai o viza de intrare in cazul in care veniti dintr-un stat pentru care este nevoie de viza.

Viza de scurta sedere va permite sa solicitati intrarea pe teritoriul Romaniei, pentru alte motive decat imigrarea, in vederea unei sederi neintrerupte sau a mai multor sederi a caror durata sa nu depaseasca 90 de zile, in decurs de 6 luni de la data primei intrari. Acest tip de viza poate fi eliberat cu una sau mai multe intrari.

De asemenea, documentul de calatorie (pasaportul), trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii: sa fie valabil pe o perioada de cel putin 3 luni de la data preconizata a plecarii de pe teritoriul Romaniei (in caz justificat de urgenta, aceasta obligatie poate fi inlaturata) si sa fi fost eliberat in ultimii 10 ani.


Dintre statele ai caror cetateni au nevoie de viza pentru a intra in Romania exista unele pentru ai caror cetateni este necesara obtinerea unei invitatii avizata de Inspectoratul General pentru Imigrari. Invitatia poate fi facuta de o persoana fizica sau juridica, cetatean roman sau strain cu resedinta in Romania.

Ordin MAE nr.418/28 martie 2013 privind modificarea anexei la Ordinul MAE nr. 1.743 din 29 septembrie 2010 cei din Republica Libaneza obligatoriu invitatia trebuie avizata de Inspectoratul General pentru Imigrari.


Viza de scurta sedere va da dreptul sa vizitati Romania pentru o perioada limitata de timp si nu poate fi prelungita. Daca doriti sa ramaneti o perioada mai mare de timp pe teritoriul Romaniei, trebuie sa obtineti o viza de lunga sedere si, ulterior, un permis de sedere pe teritoriul Romaniei.

Puteti obtine o viza de scurta sedere de la misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei, intrati pe sit-ul M.A.E..

Dreptul de sedere pe teritoriul Romaniei, ce va este conferit prin viza de scurta sedere, nu poate fi prelungit. Totusi, in cazul in care, din motive obiective, nu puteti parasi teritoriul Romaniei in termenul acordat de viza, puteti obtine o decizie de returnare de la formatiunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrari, document care va permite sa mai ramaneti in Romania pentru cel mult 15 zile.

Taxa de viza este de 60 Euro si se achita in statul in care faceti solicitarea.

Tipuri de viza
- Turism
- Vizita
- Afaceri
- Transport
- Activitati sportive
- Activitati culturale, stiintifice, umanitare, tratament medical de scurta durata sau alte activitati care nu contravin legilor romane

Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2013
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic
Invitatia despre care vi s-a scris mai sus are forma aceasta:
[ link extern ]

Se depune la Oficiul Roman de Imigrari din judetul unde locuiti si trebuie insotita de urmatoarele documente:
[ link extern ]

Dupa (sau daca) se aproba trebuie trimisa prietenei cat mai repede pentru ca e valabila 30 de zile.
Ares_3 a scris:


Se depune la Oficiul Roman de Imigrari din judetul unde locuiti si trebuie insotita de urmatoarele documente:


Corect este Inspectoratul General pentru Imigrari din judetul respectiv (de un an de zile este schimbata denumirea institutiei).

Sper ca nu am suparat pe cineva ?
Nu ati suparat pe nimeni, aveti dreptate. E o scapare din partea mea, corectez:


Invitatia se depune la Inspectoratul Roman de Imigrari infiintat prin reorganizarea Oficiului Roman pentru Imigrari din judetul in care locuiti etc.


O zi frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cetatean non ue daniele36 daniele36 Am o intrebare, care sunt pasii ce trebuie urmati urmare a casatoriei oficiate la misiunea diplomatica romaneasca intre un cetatean roman si un cetatean ... (vezi toată discuția)
Obtinere viza de scurta sedere pentru cetatean irakian keana keana Ma puteti ajuta cu un raspuns concret referitor la actele necesare si conditiile care trebuie indeplinite pentru ca un cetatean irakian sa obtina viza de ... (vezi toată discuția)
Viza in romania serady serady Buna ziua, As dorii sa stiu cum pot sa obtin o viza in Romania pentru un termen de 3 luni pentru o persoana rezidenta in China! Va multumesc! (vezi toată discuția)