avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA vanzare marfa sub pretul de achizitie
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

vanzare marfa sub pretul de achizitie

Un dealer auto achizitioneaza o masina in vederea revanzarii.Deoarece piata auto este in scadere masina se vinde sub pretul de achizitie.Daca masina se vinde in pierdere este necesara ajustarea TVA dedus?In acest caz este posibil ca un evaluator sa stabileasca valoarea actuala de piata a masinii si astfel sa nu se mai faca ajustare la TVA?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:40, 14 Aprilie 2011
Conform art. 17 din OG nr. 99/2000
Este interzis oricarui comerciant sa ofere sau sa vanda produse in pierdere, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 16 lit. a) -c), e)-i), precum si in cazul produselor aflate in pachete de servicii. Prin vanzare in pierdere, in sensul prezentei ordonante, se intelege orice vanzare la un pret egal sau inferior costului de achizitie, astfel cum acesta este definit in reglementarile legale in vigoare.

In aceeasi ordonanta gasiti mai multe detalii privind posibilitatea vanzarii sub pretul de achizitie.
Codul fiscal prevede doar faptul ca sunt cheltuieli deductibile acele cheltuieli efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile, fara sa specifice care este nivelul venitului obtinut.
Ajustarea tva dedusa nu se realizeaza atunci cand are loc o livrare de bunuri, indiferent care este pretul livrarii.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare stoc marfa adi02ro adi02ro o societate ar dori sa-si inceteze activitatea dar mai are un stoc de marfa, pentru al lichida s-ar dori reducerea preturilor de vanzare sub valoarea de ... (vezi toată discuția)
Plata tva la achizitia de marfuri intracomunitare yelp yelp Daca doresc sa achizitionez bunuri dintr-un stat european de la o alta firma platitoare de TVA la pretul netto TVA-ul de 24% care va fi inclus in pretul de ... (vezi toată discuția)
Vanzare sub pret aleius aleius Buna ziua, vreau sa va intreb daca se poate face vanzarea unui produs sub pretul de achiz. in baza unui PV in care se consemneaza ca produsul este deteriorat ... (vezi toată discuția)