avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata TVA la achizitia de marfuri intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata TVA la achizitia de marfuri intracomunitare

Daca doresc sa achizitionez bunuri dintr-un stat european de la o alta firma platitoare de TVA la pretul netto TVA-ul de 24% care va fi inclus in pretul de vanzare in Romania voi fi nevoit sa-l platesc anticipat sau abia la vanzarea marfii ?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 07:14, 19 Aprilie 2011
La facturare.
Ok. Incă ceva. Dacă marfa nu se vinde şi vânzătorul nu acceptă returul ei, am voie să o vând in pierdere sau cum se procedează ?
art. 17 din OG nr. 99/2000
Este interzis oricărui comerciant să ofere sau să vândă produse în pierdere, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 16 lit. a) - c), e) - i), precum şi în cazul produselor aflate în pachete de servicii. Prin vânzare în pierdere, în sensul prezentei ordonanţe, se înţelege orice vânzare la un preţ egal sau inferior costului de achiziţie, astfel cum acesta este definit în reglementările legale în vigoare.

in aceasta ordonanta veti gasi mai multe detalii cu privire la acest subiect.
de vazut si HG 333/2003.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare marfa sub pretul de achizitie carmendehelean carmendehelean Un dealer auto achizitioneaza o masina in vederea revanzarii.Deoarece piata auto este in scadere masina se vinde sub pretul de achizitie.Daca masina se ... (vezi toată discuția)
Vanzare sub pret aleius aleius Buna ziua, vreau sa va intreb daca se poate face vanzarea unui produs sub pretul de achiz. in baza unui PV in care se consemneaza ca produsul este deteriorat ... (vezi toată discuția)
Scadere valoare stoc danyalytus danyalytus Buna ziua, Am o intreprindere individuala in domeniul comert cu amanuntul. Vreau sa fac lichidare de stoc si sa vand marfa la pret redus, mai mic decat cel ... (vezi toată discuția)