avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Scadere valoare stoc
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Scadere valoare stoc

Buna ziua,
Am o intreprindere individuala in domeniul comert cu amanuntul.
Vreau sa fac lichidare de stoc si sa vand marfa la pret redus, mai mic decat cel de pe NIR. Cum procedez ca sa scad valoarea stocului tinand cont de faptul ca am o evidenta global valorica a stocului?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:50, 4 Decembrie 2013
Art. 17. - Este interzis oricarui comerciant sa ofere sau sa vanda produse in pierdere, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 16 lit. a) -c), e)-i), precum si in cazul produselor aflate in pachete de servicii. Prin vanzare in pierdere, in sensul prezentei ordonante, se intelege orice vanzare la un pret egal sau inferior costului de achizitie, astfel cum acesta este definit in reglementarile legale in vigoare.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

Deci faceti intai proces verbal de micsorare de pret, dar nu mai mult decat cel de achizitie, apoi inregistrati acest proces verbal in registrul de gestiune zilnic. Va rezulta valoarea stocului de marfa pe care apoi o vindeti/lichidare de stoc cu factura.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret de vanzare mai mic decat cel din nir vmkriss vmkriss Pentru o intreprindere individuala neplatitoare de tva vanzare cu amanuntul Am nir pe fiecare factura intrata, se poate vinde cu un pret mai mic unul din ... (vezi toată discuția)
Ce documente se intocmesc la schimbarea de pret? carmenbn carmenbn Un magazin cu amanuntul vinde carne.Cum procedam daca vrem sa schimbam pretul?Se face un nou NIR cu pretul nou?Se poate vinde sub pretul de cumparare daca ... (vezi toată discuția)
Plata tva la achizitia de marfuri intracomunitare yelp yelp Daca doresc sa achizitionez bunuri dintr-un stat european de la o alta firma platitoare de TVA la pretul netto TVA-ul de 24% care va fi inclus in pretul de ... (vezi toată discuția)