avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimbare destinatie teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimbare destinatie teren

Buna ziua!
M-am lovit de o problema si am nevoie de ajutor. Am cumparat un teren in jud.Giurgiu, pentru care Primaria a emis Certificat de urbanism cu mentiunea: intravilan construibil. La Cadastru insa pamantul figureaza ca extravilan. Am facut demersurile pentru a-l inregistra si la cadastru ca intravilan. Mi-a aparut insa o alta problema: trebuie sa fac schimbare de destinatie. Stie cineva ce acte mi-ar trebui, cam cati bani si cam cat timp dureaza? Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: utacrat , utilizator 23:00, 14 Aprilie 2011
Intradevar, folosirea terenului pentru o alta destinatie decat cea stabilita potrivit prevederilor art. 2 din Legea 18/1991, se face prin schimbarea destinatiei, in cazul dvs. probabil se solicita schimbarea din teren cu destinatie agricola in teren intravilan.
Operatiunea prin care se face aceasta schimbare de destinatie se numeste "scoatere din circuitul agricol".
In acest scop va sfatuiesc sa consultati urmatorul act normativ:

ORDIN Nr. 897/798 din 7 septembrie 2005
pentru aprobarea Regulamentului privind conţinutul documentaţiilor referitoare la scoaterea terenurilor din circuitul agricol
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL Nr. 847 din 19 septembrie 2005

din care veti afla toate informatiile necesare, inclusiv costul aproximatix.
Pentru a face operatiunea de scoatere din circuitul agricol va trebui sa mergeti la Directia pentru agricultura si, daca va fi cazul de stabilire a clasei de fertilitate a terenului, la Oficiul pentru Studii Pedologice. Dupa ce se va face scoaterea din circuitul agricol, cei de la cadastru vor evidentia terenul ca fiind in intravilan, pe baza documentului doveditor emis de Directia agricola.

Veti avea ceva de lucru si niste bani de cheltuit, dar in 1-2 luni ati putea rezolva.
Mutumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere in intravilan/ scoatere circuit agricol. lenkesrl lenkesrl :help: am un teren care in PUG avizat este in intavilanul localitatii. insa in extras CF figueaza ca extravilan. am de la primarie un certificat de urbanism ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren extravilan in teren intravilan alin2s alin2s Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti cum pot construi o casa pe un teren extravilan. Mai exact: am un cumparat un teren extravilan, care este la strada ... (vezi toată discuția)
Scoatere teren intravilan din circuitul agricol Nero Nero Stie cineva sa-mi spuna daca pot interveni probleme in cazul in care, dupa semnarea unui antecontract de vanzare-cumparare a unui teren, si dupa depunerea ... (vezi toată discuția)