avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vecin pisalog... ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vecin pisalog... ajutor

Buna ziua!!! probabil k multi se confrunta cu astfel de probleme dar nu stiu cum sa rezolv probleme.De 6 luni m am mutat cu prietenul meu si aici exista un vecin cu care avea intotdeauna probleme.Vecinul sta la etajul 8, noi la 7 insa...probabil are auzul atat de fin k intotdeauna bubuie in petete..de ex, ma uscam la par pe la ora 22, a inceput sa mi bata in perete, daca e tv mai tare, nu exagerat, doar asa sa se auda incepe si bubuie ca il deranjeaza, bubuie si daca aude scartaind patul:D.....am inteles k au mai avut pb de genul, prietenul meu avand 2 procese cu pol comunitara din cauza vecinului...k l-a deranjat k a bagat aspiratorul la o ora mai tarzie( cum munca nu ti permite alt interval, cand a terminat de montat aerul conditionat a bagat aspiratorul k nu se putea sta si vecinul gata a si sunat politia). Nu stiu cum se poate rezolva asta....dar devine insuportabil ca cineva de la etajul 8 sa ajunga sa ti zica k dupa ora 22:30 sa nu mai tragi nici macar apa la baie k se aude la el...Ajutati ma va rog, spuneti mi cum pot scapa de asta!! shawnek_84@yaho.com este mailul meu daca vreti sa imi raspundeti mai pe larg.Va multumesc!!:(
Cel mai recent răspuns: shawnek_84 , utilizator 13:04, 15 Aprilie 2011
1-Avand in vedere ca locuiti intr-un imobil ,alaturi de alti locatari ,fiecare cu sensibilitatile lor,se impune sa respectati programul zilnic de liniste
2-Posibilitatea tehnica de a atenua zgomotul exista ,dar necesita efort financiar
E o problema mai dificila nu stiu ce sa spun dar asa e la bloc si chiar si la curte fiecare cu pasaricile lor , dar daca voiau sanatoriu sa se duca acolo.
Legal nu vad o rezolvare ca dreptatea e de partea lui .
pai tocmai..din cauza ca locuim intr un imobil ar trebui sa se conformeze, si daca vroiau liniste sa fi stat la casa. Acum nu va inchipuiti ca e cine stie ce galagie, k suntem cu capul pe umeri dar e mult prea absurd...si inchipuiti-va, cat de tare poti vorbi sau da volumul tv ului intr o garsoniera???
Cum v-am spus si mai de vreme chiar si la curte sunt probleme , daca trantesti ceva mai tare sau daca faci un zgomot mai puternic te trezesti cu politia la poarta respectiv la usa la bloc.
Daca ei nu au altceva de facut ,pun mana pe tel. si suna la politie.
Posibilitatea de a atenua zgomotul exista dar necesita cheltuieli (dupa cum a spus si goe_07) , dar si atunci exista discutii.
shawnek_84 a scris:

pai tocmai..din cauza ca locuim intr un imobil ar trebui sa se conformeze, si daca vroiau liniste sa fi stat la casa.

Vedeti ,pretentiile oamenilor sunt diferite,mai ales de la o anumita varsta
Traiul in comun obliga la respect si tratare cu intelegere si a problemelor semenilor
Si noi avem in bloc ,"bucurii "de genul asta ...noptile trecute ,in jurul orei 0,30 un vecin s-a apucat sa repare scaunul pe care l-a stricat copilul sau in cursul zilei...

Alte discuții în legătură

Informatii despre chiriasi seranno seranno Servus. Sunt student in Cluj-Napoca si stau in chirie. De cand m-am mutat in apartamentul in care stau momentan am avut probleme cu vecinul care sta cu un ... (vezi toată discuția)
Problema privind deteriorarea blocului de la zgomot puternic tiniza tiniza buna seara, am un vecin cam galagios...adica pune muzica la un volum care produce vibratii puternice in podeaua apartamentului meu si obstructioneaza orice ... (vezi toată discuția)