Buna ziua,
Am un caz mai deosebit. In cadrul unei societati am un salariat care isi incepe activitatea cu 02.03.2011 si are concediu medical cu 06 (urgenta medico-chirurgicala). Stagiu de cotizare din alta parte nu are.
Eu cum procedez? il voi introduce in stat sau nu? si daca da, ii iau in considerare cele 18 zile lucrate ca si stagiu?
Astept raspuns urgent.
Multumesc anticipat!
OUG 158/2005 spune: Art. 9. - Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru incapacitate temporarã de muncã, fãrã condiţii de stagiu de cotizare, în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, neoplaziilor şi SIDA. Lista cuprinzând urgenţele medico-chirurgicale, precum şi bolile infectocontagioase din grupa A este stabilitã prin hotãrâre a Guvernului.
Art.10...
(4) În cazul în care stagiul de cotizare este mai mic de o lunã, pentru situaţiile prevãzute la art. 9 şi 31, baza de calcul a indemnizaţiilor o constituie venitul lunar din prima lunã de activitate pentru care s-a stabilit sã se plãteascã contribuţia, cu respectarea prevederilor alin. (2).