avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Se poate? (drepturile unui proprietar - la bloc)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Se poate? (drepturile unui proprietar - la bloc)

Poate un proprietar sa-si puna gard pe o cale de acces (el fiind la bloc )cu acordul asociatiei ? Cel in cauza(fiind la parter) a pus un gard zice el cu acordul celor de la asociatie blocand astfel calea de acees spre scara aferenta, are dreptul?in plus a taiat si batatorul de covoare care era acolo de 30 ani, specificand ca face prea mult zgomot , are dreptul?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:04, 15 Aprilie 2011
nu are dreptul sa faca asemenea operatiuni.sesizati primaria
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
avocat33, utilizator
solicitati si asociatiei un punct de vedere.
pământul din jurul blocului(depinde cât aveti 1,5-3 m) este cota parte indiviză la toți proprietarii,deci aveți toți dreptul asupra acelei suprafețe,pentru îngrădirea unei portiuni din spațiu comun ,dacă nu aveți înțelegere de la asociație,apelați la polițistul de cartier
sacalul09 a scris:

pământul din jurul blocului(depinde cât aveti 1,5-3 m) este cota parte indiviză la toți proprietarii,deci aveți toți dreptul asupra acelei suprafețe,pentru îngrădirea unei portiuni din spațiu comun ,dacă nu aveți înțelegere de la asociație,apelați la polițistul de cartier

prin jurul blocului trebuie sa circule toate persoanele si pentru asta nu trebuie sa sara garduri.
trebuie facuta distinctia intre propriettatea comuna in devalmasie de cea pe cote parti.
ce ar fi daca eu as face un gardulet de la usa mea pana la lift sa circulam pe doua benzi pana la usa liftului.
mie mi se pare o mare prostie sa ingradim pe langa bloc.
daca ,cu acordul tuturor proprietarilor facem o gradinita de flori sau un loc de joaca pentru cop[ii e una insa daca vecinul de la parter ingradeste el sa creasca 3 pui sau sa-si tina motocicleta.....nu mai sunt de acord.
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
doberv, utilizator
Vecinul nu are voie sa faca o asemene ingradire, nici macar cu "voie" de la asociatie...pentru ca pur si simplu acel spatiu este al primariei.
Puteti face reclamatie la primarie.

Cat despre "batatorul de covoare" de asta nu raspunde nimeni...pentru ca nu era in proprietatea nimanui..si deci orice neica-nimeni putea sa-l taie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul verde din jurul blocului scor.pio scor.pio Va salut! Am si eu o intrebare va rog. Spatiul verde din jurul blocului apartine primariei sau asociatiei de proprietari? De ce va intreb. In urma cu un an, ... (vezi toată discuția)
Dezafectare batator de covoare amplasat ilegal AnaMariaAdina AnaMariaAdina Buna ziua, Sper sa ma puteti indruma pentru a pune capat unei situatii mai mult decat deranjante. Locuiesc la parterul blocului iar in dreptul geamului de la ... (vezi toată discuția)
Cui apartin scarile de acces in spatiul situat la parterul blocurilor? mdDentist mdDentist Multe blocuri au la parter spatii comerciale sau cu alta destinatie decat cea de locuinta. Unele spatii au chiar scari de acces din strada, folosite doar de ... (vezi toată discuția)