ynocentta a scris:
Nu este nicaieri prevazut ca partea comuna este spatiul folosit in comun de toti proprietarii
Asa este dar...eu cred ca legea are un vid in situatia aceasta. Spiritul legii ar trebui sa lege spatiile comune de spatiile folosite in comun de toti proprietarii imobilului, de aia fiind denumite \"comune\". Nu vi se pare normal ca proprietarii spatiilor locative sa-si plateasca intretinerea liftului, curatenia scarii si sa decida cand zugravesc scara, daca isi monteaza interfon si supraveghere video etc., iar cei din spatiile ce nu folosesc intrarea blocului, sa nu aiba nici o treaba cu deciziile celor ce fac ce vor cu scara si intrarea lor?
elga50 a scris:
E ca si cum asociatia de proprietari si-ar face un gard care sa delimiteze spatiul din jurul blocului si trotuar. Adica construiesti ceva pe terenul altcuiva, teren care ti-a fost dat numai in administrare, nu si in proprietate. E posibil ca proprietarul sa nu fie deranjat de o asemenea amenajare.
Daca va uitati prin oras, veti vedea ca exista blocuri de locuinte ce au garduri in toata firea, de 2m din plasa in jurul lor.
elga50 a scris:
Bref. Ca sa puteti inchide scarile in deplinatatea vointei dv., fara sa intrebati pe nimeni, ar trebui ca acele scari sa le aveti in proprietate, pe acte.
.......... si v-ar mai trebui si autorizatie de constructie.
Evident ca asa este. Eu intrebam daca in eventualitatea unui proces cu asociatia de proprietari care mi-ar interzice din diverse motive instalarea garduletului, as avea ceva sanse de castig. Stiu ca sunt acele asociatii in blocuri cu mai multe scari. Situatia e oarecum identica, pentru ca fiecare e cu scara si intrarea lui, si nu cred ca \"proprietarii unei scari\", hotaresc ce sa-si faca in scara si la intrare proprietarii de la alte scari aflate in aceeasi asociatie. Poate asociatia decide sa-mi puna un gard fara poarta in scari? Nu cred, pentru ca e accesul la spatiul meu, acces existent din constructia blocului, si cred ca am tot dreptul sa decid cum il administrez, atata vreme cat ramane acces.
probabil proprietarii detin cota parte din suprafata blocului care se intinde si 1m in jurul blocului. scarile oricum depsescu cu mult lungimea 1m din jurul blocului deoarece coboara de la 1,3m, deci e posibil ca sa ocupe din spatiul public.