Buna ziua, am aplicat pentru un job in strainatate ( domeniul medical) printr-o firma de recrutare online. Firma respectiva mi-a cerut sa trimit copii scanate prin mail ale actelor mele de studii, a pasaportului si a altor documente personale.Va rog sa-mi spuneti daca exista vreun risc in caz ca le trimit. Va multumesc!
Daca aveti datele firmei (denumire, cod fiscal, nr. inreg. de la registrul comertului) puteti verifica si d.voastra tot online daca firma exista, are sau nu angajati, activitate sau activitate suspendata apoi sunati ITM-ul din judetul de resedinta al firmei ptr. a verifica daca este autorizata ca si Agent plasare forta de munca sau Agent temporar de munca, ceea ce va intereseaza pe d. voastra.
Daca va cere bani dupa ce au primit actele, nu este normal, deoarece primesc comision de la angajator iar daca se mai si supara dupa ce le-ati spus ca i-ati verificat clar este "teapa".
Deoarece au aparut pe net o multime de firme de plasare forta de munca, fantoma(care nici macar nu sunt inregistrate la registru comertului, sau au alt obiect de activitate, sau sunt simple PF-uri constituite numai ptr obtinerea contului bancar, sau chiar simple pers. fizice cu cont curent obisnuit ) care o fac pe marii plasatori de forta de munca, in situatia si asa incerta a crizei actuale, nu va lipseste decat sa va pacaleasca cineva cu un 500 de euro cu toate ca s-a ajuns sa se ceara si 200 Ron pe asa zisa asigurare medicala obligatorie, sau mai stiu eu ce mai pot inventa, ptr. a insela buna credinta a unora sau altora.
Deci, mare atentie!