avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CE PEDEAPSA RISCA SI LA CE SE INCADREAZA FAPTA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CE PEDEAPSA RISCA SI LA CE SE INCADREAZA FAPTA

BUNA ZIUA ! Am fost de curand martorul unui incident intr-un bar in care eram 6 persoane una din persoane a batjocorit si facut misto circa 1 ora de un om necajit )(un om invarsta si foarte sarac ) care statea la un pahar de bautura linistit care nu la bagat in seama la un moment dat acesta sa ridicat de la masa a mers la tejgheaua barului ptr a-si mai lua o bere si tigari ptr acasa in timp ce astepta sa fie servit cel care inainte il batjocorise ii toarna bere in cizma omul reactionand doar cu replica ” astea nu sunt glume” moment in care cel care ii turnase berea si il natjocorise se ridica nervos la acesta .Noi cei care ne aflasem in bar am intervenit imediat sa nu se creeze probleme , pe moment spiritele sau calmat omul batjocorit plecand linistit din bar spre casa.La cateva zeci de sec cel care incercase inainte sa provoace un conflict si care batjocorise a iesit in viteza din bar fugind dupa omul recent plecat din bar pe care il si ajunge la cativa zeci de metri de bar unde incepe sa il ia la pumni si picioare , pe care il duce asa cam cativa metri noi cei din bar iesind in usa barului sa vedem ce se petrece consemnez ca in toata altercatia barbatu care a fost batjocorit nu a reactionat doar a primit pumi si picioare iar la un moment dat cei doi au cazut peste un gard de sarma ghimpata moment in care o persoana din bar a fugit si ia despartit aducandul pe cel care a pornit totul in bar . Acesta ajungand in usa barului a observat ca ii curgea sange din partea dreaota de la abdomen moment in care a fost urcat si dus la spital.In tot acest timp noi cei din bar am crezut ca rana ia provenit de la srama ghimpata din momentul caderi pe gard.persoana batjocorita si batuta plecand acasa.In dimineata urmatoare am aflat ca cel dus la spital avea o intepatura care ulterior medici au spus ca este facuta de cutit tot cei care am fost de fata la incident am ramas uimiti de acest verdict nici unul nevazind cutit in altercatie acum persoana care a fost batjocorita, batuta este arestata rog un raspuns cam ce pedeapsa si cine este vinovat si de ce in acest incident. va multumesc
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
k1dand, utilizator
Este cu destul talc aceasta poveste, ati fost chemati ca martori? ar fi bine sa relatati intocmai cum s-au petrecut faptele, fiindca omul( cel arestat acum) a fost grav provocat si, de ce nu , dupa cum ati descris faptele, chiar in legitima aparare.
Nu am idee daca intepatura victimei provine de la un cutit, medicul legist insa poate aprecia cu ce a fost provocata rana.
In functie de tot probatoriul , omul care a devenit din victima agresor, poate fi pedepsit sau nu, poate primi o pedeapsa mai mare sau una modica.E greu de apreciat insa, ar fi bine sa depuneti marturie in sprijunul lui, ar fi si pacat altfel.
fapta: vatamare corporala simpla/grava in fct de zilele de ingrijiri medicale necesare partii vatamate,
faptuitorul insa poate scapa mult mai ieftin, in sensul ca dc recun savars faptei, dc aduce probe ca acesta a fost batjocorit , lovit aratand ca acesta a tacut, a plecat de la locul in care a fost batut si cu toate acestea victima l-a urmarit si s-a napustit asupra sa , at poate invoca legitima aparare si poate fi achitat.
Buna ziua
cam dificil de spus ,anagajati un avocat care stie bine ce are facut .....
bafta
av daniela
dupa cum ati relatat, cel batjocorit este victima care s-a aflat in legitima aparare. martorii trebuie adusi sa dea declaratii.
interesant este faptul ca cel batut nu a fost dus si el la spital.
in functie de zilele medicale ale celui injunghiat se va stabili daca este vatamare corporala sau vatamare corporala grava.
in orice caz, instanta va decide daca este vorba de legitima aparare sau daca au fost depasite limitele legitimei aparari.
daca persoana nu isi permite un avocat (ati spus ca este sarac), i se va desemna un avocat din oficiu.
Pacat ca s-a ajuns la un asemenea final.

om necajit )(un om invarsta si foarte sarac ) care statea la un pahar de bautura linistit care nu la bagat in seama
.

La cateva zeci de sec cel care incercase inainte sa provoace un conflict si care batjocorise a iesit in viteza din bar fugind dupa omul recent plecat din bar pe care il si ajunge la cativa zeci de metri de bar unde incepe sa il ia la pumni si picioare , pe care il duce asa cam cativa metri...

Imi pare rau pentru acest om,sufera de doua ori fara vina.Fiti voi umani,si spuneti anchetatorilor tot adevarul.Poate are sanse sa scape,fara pedeapsa.
Dinsul in ce stare de sanatate este?..

Acesta ajungand in usa barului a observat ca ii curgea sange din partea dreaota de la abdomen moment in care a fost urcat si dus la spital..
.Si de prietenul dvs.imi pare rau ca s-a ranit,dar sper sa nu fie atit de grav incit ( omul sarman )sa plateasca cu ani de inchisoare acest incident.:luck:


Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
ContSters179589, utilizator

Alte discuții în legătură

Tentativa de omor ContSters256819 ContSters256819 buna ziua,as dori sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi referitoare la cazul fiului meu,care este urmatorul: Pe data de 12.05.2012,in centrul Comunei ... (vezi toată discuția)
Incadrare corecta la tentativa omor sau in legitima aparare ? gemi gemi buna seara , va rog sami ziceti incardarea la acesta fapta eram intrun bar jucam carti iar de la o cearta patronul barului si inca 5 rude alui au sarit pe mine ... (vezi toată discuția)
Legitima aparare raduelena raduelena Buna seara, Am o mare rugaminte, la cei care cunosc Codul Penal din Cehia!! Prietena mea si cu cei doi copii si sai va vor fi profund ... (vezi toată discuția)