avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala pt calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala pt calomnie

Buna ziua, am o intrebare in ceea ce priveste conditiile in care se poate face o plangere penala de calomnie/defaimare. Astazi am avut neplacerea de a ma trezi la usa cu Politia de Proximitate, vecina de la parter a facut o plangere penala spunand ca: topai si fac saluturi prin casa, astfel ea nu se poate odihni, ca i-a aparut o pata pe tavan chipurile de la tevile din ap meu si cele mai grave acuzatii: cum ca in ap meu au loc trafic de droguri/prostitutie/isi desfasoara activitatea un srl(cel mai probabil un salon de masaj). Am ramas masca la asemeanea acuzatii, stiam ca vecina are niste pb mentale dar nu am crezut k se va ajunge la asa ceva. Si-a justificat acuzatiile spunand ca mereu vin la mn 2-3 barbati si o fata.(acestia find prietenii mei care ma viziteaza km o data pe sapt). Barbatii mereu knd pleak d la mn au fete radioase iar fata merge mereu in fata, ceea ce arata ca ea este capul, ii conduce pe ei. Imi pun urmatoarea intrebare... oare prietenii mei vin la mn k sa plangem impreuna? nu e oare normal sa aiba zambetul pe buze? oare nu e normal k unei fete sa i se permita sa mearga in fata in cond in care este acompaniata de niste baieti galanti? Este incredibil ceea ce a putut sa declare aceasta femeie si vreau neaparat sa ii fac o plangere penala pt calomnie. As vrea sa stiu in ce cond pot face aceasta plangere si daca am nevoie de un avocat pt asta. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ruxxy89 , utilizator 00:02, 18 Aprilie 2011
Cred ca vecina a facut o sesizare la Politia de Proximitate si nu o plangere penala....
Si o rugaminte, incercati sa scrieti romaneste, adica fara prescurtari, gen mess...
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
ContSters202274, utilizator
pe parte civila, o puteti actiona in judecata pt calomnie sa-i cereti daune.
daca doamna v-a facut plangere penala, denunt..ii puteti face si dvs plangere penala pt denunt calomnios
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
gi-jane2, moderator
De la Politia de Proximitate au venit, insa pe hartia pe care dna politist mi-a aratat-o scria "Plangere Penala".
Pentru lezarea imaginii dvs , puteti formula o actiune in pretentii , impotriva respectivei persoane la instanta competenta teritorial.
Actiunea trebuie timbrata la valoarea pretentiilor dvs.banesti si dovedita cu probatorii (acte,interogatoriu,martori,alte probe acceptate de lege).
Daca veti constanta ca exista un denunt sau o plangere penala impotriva dvs ,ceea ce pare indoielnic , dupa scoaterea dvs de sub urmarirea penala , puteti formula , la randul dvs , plangere penala pentru denuntare calomnioasa.
Infractiunile de insulta si calomnie au fost dezincriminate
Va multumesc pt raspunsul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedreptata meryi meryi buna ziua! intr-o seara ma aflam cu pariti si fratele meu in casa si deodata auzim bubuituri in usa, era vecinu care datea cu pumi si picioarele la mn in usa ... (vezi toată discuția)
Plangere de calomnie dumiras dumiras ce sanse am ca un vecin sa fie tras la raspundere pe motiv de calomnie pt unele afirmatii care au fost facute la adresa mea ,afirmatii de furt infirmate de ... (vezi toată discuția)
Plangere denuntare calomnioasa popmari popmari Buna ziua Va rog frumos daca ma puteti ajuta la o speta:- in aprilie 2010 a fost depusa impotriva mea o plangere penala pentru distrugere, tulburare de ... (vezi toată discuția)