Buna ziua
Va rog frumos daca ma puteti ajuta la o speta:-
in aprilie 2010 a fost depusa impotriva mea o plangere penala pentru distrugere, tulburare de posesie, amenintare, violare de domiciliu, plangere care s-a solutionat cu neinceperea urmarii penale. Se poate acum depune o plangere penala pentru denuntare calomnioasa mai ales ca parchetul nu mi-a comunicat nici o decizie de neinceperea urmarii penale?
Multumesc.
Puteti face plangere pt denuntare calomnioasa numai daca plangerile impotriva dvs. au fost facute cu rea-credinta, in sensul ca persoana care v-a facut plangerea stia ca nu ati savarsit acele fapte, dar totusi a depus plangerea pt a va face rau.
Daca parsoana care a formulat plangerea este convinsa de vinovatia dvs. si in viziunea acesteia ati savarsit faptele atunci nu vorbim despre o denuntare calomnioasa.
Detaliez:
subsemnatul impreuna cu "partea vatamata" suntem vecini cu trenurile. Acum doi ani a adus o comisie din partea primariei sa masoare terenurile noastre si sa puna un gard "asa cum vrea el", comisie care nu a fost de acord cu pretenitiile acestui vecin. Urmare a acestor masuratori m-am ales cu o plangere penala precum ca l-as fi amenintat, violat domiciliul, tulburat posesia, distrugere. Plangerea s-a soldat cu NUP. Am vrut sa depun atunci plangere pentru denuntare calomnioasa dar unul din lucratorii politiei m-a sfatuit sa fac apel la calitatea mea de om si sa-l las in pace. Acum dupa ce se adevereste proverbul" pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti" a inceput din nou calvarul cu plangeri penale de amenintari si tulburare de posesie in in conditiile in care eu cu dumnealui nu am nici o legatura in toti acesti ani. Cum astept sa vad solutionarea acestei plangeri vreau sa fac si plangere pentru denuntare calomnioasa si pentru plangerea lui din aprilie 2010 pentru ca toate au o limita si nu prea imi place odata la doi ani sa dau cu subsemnatul la politie.
Prin urmare fata de timpul trecut de la rezolvarea prin NUP a acelei plangeri penale exista vreun impediment de a nu putea promova o plangere pentru denuntare calomnioasa ?
Nu exista niciun impediment. Puteti formula plangerea acum sau puteti astepta sa vedeti cum se solutioneaza si urmatoarele plangeri facute de vecin. Totusi pt a nu depune mai multe plangeri,ati putea astepta sa vedeti daca primiti inca un NUP, iar atunci puteti formula plangere pt denuntare calomnioasa.
Incercati totusi sa vorbiti cu vecinul sa isi retraga plangerile pt a nu depune si dvs inca o plangere, oricum lucrurile merg greu la politie si parchet.
Sfat
dia2120
lucrez la calea ferata,functie conducere si in urma cu ceva ani am fost rugat de catre un coleg sa las un nepot de al sau sa si depoziteze niste mobila intr un ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios
rompell
daca in baza unei plingeri penale depuse si se pare ca are rezolutie NUP, pot face un denunt calomnios?pot cere daune? si unde sa ma adresez? cel care a facut ... (vezi toată discuția)