avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sfat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sfat

lucrez la calea ferata,functie conducere si in urma cu ceva ani am fost rugat de catre un coleg sa las un nepot de al sau sa si depoziteze niste mobila intr un spatiu al cfr.dupa cca 2 ani,timp in care nu l am mai vazut pe acel nepot,am fost nevoit sa l gasesc pt a preda acel spatiu altei persoane,ceea ce s a si intamplat.insa dupa alti 2 ani am fost chemat la o ancheta disciplinara privind depozitarea acelei mobile ,in urma unei plangeri de a pers careia l am lasat sa si puna mobila acolo.am fost sanctionat(pe drept,am recunoscut ca am facut o fapta buna) si acum vine surpriza:mi a facut plangere si la politie precum ca in intervalul respectiv mi ar fi dat lunar 50 lei(chirie) lucru total neadevarat.
Am incheiat un proces verbal de predare primire a incaperii prin care mentionam cate sobe sunt,fara a exista vreun contract de inchiriere sau chitante .
plangerea lui a fost depusa la politia transporturi,acum 3 luni,eu inca nu am fost chemat sa dau nici o declaratie.as vrea sa depun si eu o plangere pt denunt calomnios.in acest caz eu unde as putea sa depun plangerea mea?tot la acelasi post de politite sau la politia locala,unde locuieste dumnealui?
Cine ma poate sfatui cum sa procedez??
cu stima,va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:31, 1 Septembrie 2011
Daca sunteti interesat in solutionarea situatiei nu se justifica sa demarati si dvs alta actiune,care va necesita alte audieri,nervi,timp irosit
Daca tertul a afirmat ca pe perioada inchirierii a achitat lunar o suma financiara,detine obligatia sa probeze temeinic sustinerea,altfel organul de cercetare nu va lua in considerare aspectul
va multumesc
Domnule, parca ati mai deschis in urma cu cateva zile un subiect pe aceeasi tema.
Daca exista o plangere penala impotriva dvs. asteptati cu rabdare sa se incheie cercetarile, prin incheiere este posibil sa fiti trimis in judecata unde aveti posibilitatea sa va aparati sau este posibil sa primiti un NUP (neinceperea urmaririi penale).
Cand ajungeti in situatia fericita de NUP, puteti face o plangere penala pt denunt calomnios impotriva celui care v-a invinovatit pe nedrept.
Din cate relatati dvs. desi plangerea a fost inregistrata acum 3 luni, nu ati fost solicitat pt declaratii, deci nu stiti de fapt daca exista un dosar de urmarire penala sau nu.
Asteptati rabdator o solutionare, de multe ori graba strica treaba.
Plangerea pentru denunt calomnios o puteti depune dupa ce se va da o hotarare cu privire la plangerea pe care a depus-o el.
Dv veti depune plangerea la politie din localitate ori la parchetul de pe langa judecatorie.
Dupa terminarea urmaririi penale , fie printr-o rezolutie de scoatere de sub urmarire a dvs , fie printr-o hotarare judecatoreasca de achitare , puteti sa va indreptati impotriva denuntatorului dvs , cu plangere penala pentru denunt calomnios.
Aceasta se depune la politia sau parchetul competente teritorial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios sergiu.sv sergiu.sv X, functionar public, este reclamat la ANAF pentru abuz in serviciu de catre Y.ANAF inainteza spre solutionare plangerea comisiei de disciplina a institutiei ... (vezi toată discuția)
Plangere denuntare calomnioasa popmari popmari Buna ziua Va rog frumos daca ma puteti ajuta la o speta:- in aprilie 2010 a fost depusa impotriva mea o plangere penala pentru distrugere, tulburare de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire ContSters30487 ContSters30487 buna seara! daca cineva mi a facut o plangere penala la Parchet, pt 5 capete de acuzare, si anume:amenintare, instigar la amenintare, fals sub semnatura ... (vezi toată discuția)