avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Sotul meu impreuna cu fosta lui sotie au cumparat in anul 2008 un apartament cu ajutorul unui credit in cadrul caruia ea este coplatitor. Sotul meu a fost cel care a platit tot timpul ratele la apartament si utilitatile acest lucru putand fi demonstrat cu extrase de cont. In vara anului 2010 el a parasit domiciliul in cauza fiind deja inaintata cererea de divort. Noi ne-am mutat cu chirie, iar in ianuarie anul curent fosta sotie (divortul s-a incheiat in noiembrie 2010) l-a anuntat ca se muta din apartament pentru ca nu mai platise ratele iar acesta urma sa fie executat silit de catre banca. Noi am platit ratele din urma si pe cele in curs desi inca stam cu chirie. Ea s-a mutat la sfarsitul lunii martie iar noi am inceput sa renovam apartamentul deoarece arata deplorabil. In urma ei a ramas o inca o datorie de 2700 de ron la intretinere 600 ron la energia electrica si altele de valori mari la utilitati. As vrea sa stiu tinand cont ca noi am platit datorii foarte mari pentru acel apartament si ea nu a participat niciodata la cheltuielile casei in cazul in care ea deschide un partaj ce drepturi poate avea asupra apartamentului. Multumesc
De ce nu incercati sa apelati la mediere, acolo puteti negocia in prezenta mediatorului solutia pe care o doriti si poate aveti castig de cauza. Se intocmeste apoi un Acord de mediere semnat de parti si pe baza caruia instanta poate pronunta o hotarare(fara sa va mai judecati si fara sa mai platiti taxa de timbru la valoarea bunurilor partajabile) fara sa mai fie nevoie de termene, martori, etc, etc.
Puteti beneficia de o sedinta de informare facuta de catre un mediator autorizat in cond. Legii 192/2006, sedinta care este GRATUITA in conditiile legii, dupa care decideti ce alegeti....
pentru ca nu se poate ajunge la o intelegere de comun accord..ea vrea bani noi nu suntem dispusi sa-i dam dupa tot ce s-a intamplat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj la mediator, posibilitate anulare filip2015 filip2015 Mi-am prezentat situatia aici:http://www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage?topicID=502071 Suntem căsătoriți din 2007 avem un copil de 8 ani In ... (vezi toată discuția)
Partaj prin mediere in cazul unui apartament cu prima casa ContSters291835 ContSters291835 buna. am divortat de o luna de sotia mea si acum urmeaza sa facem partajul unui apartament luat prin prima casa.la toti notarii care am fost mi-au cerut acord ... (vezi toată discuția)
Partaj cu 2 proprietati ladym7738 ladym7738 Am divorțat după 18 ani de căsnicie. Înainte de a mă căsători am primit de la serviciu un apartament. Când s-au dat apartamentele spre vânzare ... (vezi toată discuția)