avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate scaderea din gestiune materii prime
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate scaderea din gestiune materii prime

In cladirea unde imi desfasuram activitatea de productie un atelier de mic mobilier din pal , aveam depozitate materiale si materii prime . acestea fiind inregistrate in contabilitate. In urma unei explozii a unui turn de pe platforma unde se afla si atelierul meu acesta a fost afectat in totalitate si implicit si tot ce aveam inauntru materiale si materii prime. Cum pot eu sa scad aceste stocuri pe baza e destul expertiza tehnica facuta la cladire in care reiese ca e afectata sau trebuie sa fac un proces verbal in care sa reiese valoarea din contabilitate cu care sa ma scad ,TVA -ulcorespunzator acestor marfuri trebuie restituit inapoi ?Mentionez ca nu am avut asigurare .Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
asnico2005, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrei44 , utilizator 22:10, 14 Aprilie 2011
Faceti inventar dupa pierderea suferita si acesta, impreuna cu documentul de constatatre a incendiului stau la baza scaderii din gestiune. Daca bunurile au fost asigurate, cheltuiala este deductibila.
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
andrei44, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate in caz de incendiu la un depozit crinul_alb2 crinul_alb2 Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: La o societate comerciala care are ca obiect de activitate comertul de produse alimentare si nealimentare, a avut ... (vezi toată discuția)
Transfer intre gestiuni ady09 ady09 buna ziua.am in programul saga create 2 gestiuni: una cantitativ valorica (productie) si una global valorica (comert cu amanuntul).Cum transfer produsul finit ... (vezi toată discuția)
Intrebare... daniotil daniotil La o societate cooperativa de consum, facandu-se inventarul la o gestiune a unui depozit en-gros in anul 2008 s-a constatat o lipsa in gestiune de 150 000 000 ... (vezi toată discuția)