In cladirea unde imi desfasuram activitatea de productie un atelier de mic mobilier din pal , aveam depozitate materiale si materii prime . acestea fiind inregistrate in contabilitate. In urma unei explozii a unui turn de pe platforma unde se afla si atelierul meu acesta a fost afectat in totalitate si implicit si tot ce aveam inauntru materiale si materii prime. Cum pot eu sa scad aceste stocuri pe baza e destul expertiza tehnica facuta la cladire in care reiese ca e afectata sau trebuie sa fac un proces verbal in care sa reiese valoarea din contabilitate cu care sa ma scad ,TVA -ulcorespunzator acestor marfuri trebuie restituit inapoi ?Mentionez ca nu am avut asigurare .Va multumesc
Faceti inventar dupa pierderea suferita si acesta, impreuna cu documentul de constatatre a incendiului stau la baza scaderii din gestiune. Daca bunurile au fost asigurate, cheltuiala este deductibila.
Transfer intre gestiuni
ady09
buna ziua.am in programul saga create 2 gestiuni: una cantitativ valorica (productie) si una global valorica (comert cu amanuntul).Cum transfer produsul finit ... (vezi toată discuția)
Intrebare...
daniotil
La o societate cooperativa de consum, facandu-se inventarul la o gestiune a unui depozit en-gros in anul 2008 s-a constatat o lipsa in gestiune de 150 000 000 ... (vezi toată discuția)