In cladirea unde imi desfasuram activitatea de productie un atelier de mic mobilier din pal , aveam depozitate materiale si materii prime . acestea fiind inregistrate in contabilitate. In urma unei explozii a unui turn de pe platforma unde se afla si atelierul meu acesta a fost afectat in totalitate si implicit si tot ce aveam inauntru materiale si materii prime. Cum pot eu sa scad aceste stocuri pe baza e destul expertiza tehnica facuta la cladire in care reiese ca e afectata sau trebuie sa fac un proces verbal in care sa reiese valoarea din contabilitate cu care sa ma scad ,TVA -ulcorespunzator acestor marfuri trebuie restituit inapoi ?Mentionez ca nu am avut asigurare .Va multumesc
Faceti inventar dupa pierderea suferita si acesta, impreuna cu documentul de constatatre a incendiului stau la baza scaderii din gestiune. Daca bunurile au fost asigurate, cheltuiala este deductibila.
Transfer intre gestiuni
ady09
buna ziua.am in programul saga create 2 gestiuni: una cantitativ valorica (productie) si una global valorica (comert cu amanuntul).Cum transfer produsul finit ... (vezi toată discuția)
Intrebare...
daniotil
La o societate cooperativa de consum, facandu-se inventarul la o gestiune a unui depozit en-gros in anul 2008 s-a constatat o lipsa in gestiune de 150 000 000 ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.