avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imprumut la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imprumut la banca

Buna dimineata,
Unchiul meu a decedat in urma cu o saptamana,Dumnezeu sa-l odihneasca.
Are un imprumut la banca fara garantii si giranti.Matusa refuza sa plateasca ratele viitoare.E legal?
Va multumesc pentru eventualul raspuns,o zi buna.
Cel mai recent răspuns: amendatu , utilizator 08:16, 15 Aprilie 2011
Mătuşa procedează corect având în vedere că unchiul a luat împrumut fără garanţiişi giranţi, Dar banca tot va trebui să îşi recupereze suma împrumutată,
In situatia in care a fost dezbatuta succesiunea si matusa a acceptat activul si pasivul, in care apare creanta bancii, matusa poate fi urmarita pentru aceeasi cota din activ si evident pasiv, chiar daca creditul nu a fost garantat. De regula in contractele de credit se merge pe principiul fidejusiunii. Raspunsul este in certificatul de mostenitor, daca acesta exista.
In orice caz daca nu exista copii, care sa vina la suucesiune, iar matusa a mostenit cota parte de 1/2, nu poate fi urmarita decat pentru jumatate din creanta datorata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma poate obliga banca sa platesc? ron_ada ron_ada Sotul meu aveau un credit la o banca. A murit. Polita nu acopera cauza si banca m-a anuntat ca trebuie sa platesc rata in continuare. Daca nu platesc se ... (vezi toată discuția)
Problema girant Madalina.puc Madalina.puc Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat. Tocmai am girat pe cineva pentru un imprumut si la cateva zile am aflat ca as putea contracta un credit insa acum suma ... (vezi toată discuția)
Imprumut garantie ipotecara TheoMe TheoMe Am facut un imprumut cu garantie ipotecara pentru altcineva, acesta garantand cu casa lui. Ce riscuri sunt pentru mine in cazul in care acesta nu va mai plati ... (vezi toată discuția)