avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Stimulente functionari administratie publica
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Stimulente functionari administratie publica

Lucrez la primarie de comuna in fuctia de inspector asistent impozite si taxe, niciodata nu mi s-au acordat stimulente salariale in baza OG 92, avand in vedere ca eu si un casier ne ocupam de tot ce inseamana, incasari,instiintari,popriri, executari silite,stabilire impozite si taxe.Ce pot face pentru a putea beneficia conf. art 14 din legea 285/2010.
Cel mai recent răspuns: iscoditorul , utilizator 23:28, 15 Aprilie 2011
Art. 14 din Legea 284/2010 nu face decat sa precizeze faptul ca salariile de baza ale personalului platit din fonduri publice se diferentiaza prin coeficienti de ierarhizare, fiecarei functii si grad corespunzandu-i un anumit coeficient de ierarhizare.

Referitor la stimulentele salariale ce se acordau conform OG 92/2003 cred ca e de interes sa cititi urmatoarele prevederi din legea 285/2010 privind salarizarea in 2011 a personalului platiti din fonduri publice:

Art. 14
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, pentru personalul din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice care beneficiază de drepturi băneşti acordate din fondurile constituite în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedu-ră fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi al Ordonanţei Guvernului nr. 29/2004 pentru reglementarea unor măsuri financiare, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 116/2004, cu modificările şi completările ul-terioare, salariile de bază, prevăzute la art. 1 alin. (1), se calculează prin includerea în acestea a nivelului mediu a acestor drepturi băneşti aferente lunii octombrie 2010, pentru fiecare funcţie publică, pe categorii, clase şi grade profesionale, res-pectiv pentru fiecare funcţie contractuală, în funcţie de nivelul studiilor, pe grade sau trepte profesionale.


In cuprinsul ordonantei 92/2003 se precizeaza faptul ca de stimulentele prevazute in acest act normativ beneficiaza numai functionarii publici din cadrul organelor fiscale.
Consultati in acest sens prevederile art. 227 din Codul de procedura fiscala.
ca si in cazul legii 330, fiecare aplica legea dupa cum ii este interesul
sa dau si exemple
1. in lg 285 /2010 sau 284 se precizeaza clar ca nu se dau tichete de masa la institutiile si autoritatile bugetare
sa fm noi sanatosi, ca se dau astfel de tichete, spre exemplu la pitesti, la brasov, la sectorul 4, la timisoara, sibiu, tg jiu si altele
2. stimulente primesc, spre ex, pana si portarii si personalul care face curatenie in primarie - un exemplu este primaria pitesti, unde, pe principiul cine imparte, parte isi face, au dat stimulente la toti din primarie, dar unii primesc mai putin altii mai mult, si nu stie unul de celalalt dar nemultumiri tot sunt,
nu inteleg de ce un salariat din primare, fie el chiar si cel de la impozite trebuie sa primeasca stimulente pentru ca isi face doar atributia de serviciu, cred ca stimulente ar trebui sa primeasca acel cetatean care, de buna credinta , vine la primarie si achita taxele si impozitele, uneori chiar fara a fi instiintat ce si cat are de platit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentele si salariul de baza sinko sinko Conform Legilor 284/2010 si 285/2010 stimulentele care s-au acordat in anul 2010, se introduc in salariul de baza luindu-se pentru calcul salariul si ... (vezi toată discuția)
Salarizare functionari nikif67 nikif67 conform art. 14 din L 285/2010 cei care au beneficiat de drepturi salariale conform art. 227 din OG 92/2003(stimulente), la stabilirea salariului de baza in ... (vezi toată discuția)
Majorarea salariului in 2010 ca urmare a incadrarii personalului de executie in gradatia corespunzatoare transei de vechime in munca multescu99 multescu99 Va rog sa-mi spuneti daca in cazul functionarilor publici de executie care in anul 2010 au fost avansati în gradaţia corespunzătoare tranşei de vechime ... (vezi toată discuția)