avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA - plafon pt contributiile sociale
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA - plafon pt contributiile sociale

Am inteles ca la PFA, pentru plata contributiilor sociale exista un plafon de 5 salarii medii pentru baza de calcul. Este adevarat?
Ma astept in viitorul apropiat sa depasesc aceasta suma lunar, si as vrea sa stiu daca exista vreun astfel de plafon. Am tot intrebat in stanga si-n dreapta (contabil, avocat, ORC) dar nu a stiut nimeni sa-mi raspunda
Cel mai recent răspuns: exangajat , utilizator 12:40, 15 Aprilie 2011
Legea nr. 263/2010, art. 11 (3) prevede ca venitul lunar asigurat pentru PFA este cel stabilit prin declaraţia individuală de asigurare şi nu poate fi mai mic decât suma reprezentând 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi mai mare decât valoarea corespunzătoare a de 5 ori câştigul salarial mediu brut. Salariul mediu brut - 2022 lei.
Multumesc!

Dat fiind faptul ca legea 263 se refera la pensii, plafonul de 5 salarii medii brute se aplica si la celelalte contributii ? (sanatate, somaj) ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe cas ailenicristiangabriel ailenicristiangabriel Buna ziua, care este plafonul minim lunar la care nu trebuie platita contributia pentru pensie ,in cadrul PFA? (vezi toată discuția)
Contributiia de asigurari sociale pe 2011 pt. pfa simomagda simomagda Am citit articolul 36 din Legea 263 si am inteles ca pfa tr.sa se asigure la venitul lunar asigurat,inscris in declaratie dar nu mai putin decat suma ... (vezi toată discuția)
Plata cas dorinstancescu dorinstancescu buna ziua. INTREBAREA 1: NU sunt salariat, in ianuarie 2017 castig ca pfa 900 lei. idem in toate lunile lui 2017. in 2018 cat CAS (contributie pt pensie) ... (vezi toată discuția)