avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... ACCIZE CONTRACT LEASING
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

ACCIZE CONTRACT LEASING

Luna aceasta am terminat un contract de leasing, mi-a venit ultima factura in care este cuprinsa si acciza in valoare de 1300 lei + tva.
Trebuie sa fac vreo declaratie pentru aceasta acciza sau are vreun mod de inregistrare in contabilitate aparte?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 23:03, 18 Aprilie 2011
Inregistrati :
% = 404
167 cu valoarea finala inscrisa pe factura
446 cu valoarea accizei
4426 tva

Concomitent, se inregistreaza si acciza in costul de achizitie al obiectului leasingului :

213 = 446 . 1300 .

Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Aprilie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
In declaratia 100 am gasit o rubrica cu accize pentru autoturisme, cine declara aceasta acciza?
Ma incadrez si eu aici cu acciza platita pentru autoturismul al carui contract de leasing s-a incheiat sau producatorul trebuie sa declare?
Formularul 100 " Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat " nu se mai depune incepand cu data de 25 februarie 2011. De la aceasta data , obligatiile declarative se depun pe o singura declaratie pentru contributii sociale si impozit pe venit-Declaratia 112.
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
declaratia 100 se depune ; numai impozitul pe salariu se declara in 112
declaratia de accize o depun cei care platesc acciza efectiv la buget si au in vectorul fiscal aceasta obligatie , in cazul dvs -importatorul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura inchidere leasing gabi.b gabi.b Cum inregistrez in contabilitate urmatoarea factura de inchidere leasing; 1) valoare finala auto 11.000 lei + tva 2) acciza 1400 lei ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate tva leasing georgi24ro georgi24ro am primit in final factura de valoare reziduala+tva si factura de acciza+tva a unui aututoturism al societatii utilizat in scopuri administrative. in primul ... (vezi toată discuția)
Leasing financiar roxanastefu roxanastefu Buna ziua M-ar interesa si pe mine o monografie pv achizitionarea unui auto prin leasing financiar, dpdv al utilizatorului, care e platitor de tva. Datele ... (vezi toată discuția)