avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva de recuperat de la o firma in dizolvare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva de recuperat de la o firma in dizolvare

Firma X a prestat servicii firmei Y in anul 2008, emitand factura in acest sens. Din pacate nu a reusit incasarea acestei facturi. Firma Y este acum in dizolvare. In baza art. 138 lit d din Codul Fiscal se acorda posibilitatea recuperarii TVA-ului aferent facturilor neincasate daca clientul este in faliment. Dar daca clientul este in dizolvare nu se mai aplica aceasta prevedere? Intreb acest lucru pentru ca nu vreau sa am probleme cu cei de la Finante cand vor veni in control.
Daca nu pot utiliza aceasta prevedere a Codului Fiscal in cazul de fata, ar merita sa deschid procedura insolventei impotriva acestui client?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 21:41, 15 Aprilie 2011
Faceti opozitie la dizolvare
ajustarea tva in favoarea dvs. se poate efectua doar in momentul in care se pronunta o sentinta de inchidere a procedurii falimentului, definitiva si irevocabila.
in cazul dizolvarii nu se aplica aceasta prevedere legala.
puteti formula cerere de intrare in insolventa, daca detineti creanta de cel putin 45.000 lei.
Este adevarat ce spuneti, dar asa se blocheaza radierea societatii, si daca nu indeplineste conditiile pentru cererea de faliment mai are o sansa la opozitie sa obtina ceva.
Nu stiu daca nu cumva e prea tarziu sa mai depuna opozitie la dizolvare.
Macar o cerere de numire lichidator judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la facturi neincasate de la firme aflate in insolventa Anca T. Anca T. Exista posibilitatea recuperarii (sub o forma sau alta) TVA achitat deja pentru facturile emise dar neincasate de la firme aflate in insolventa sau ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva si impozit pe profit de la firme falimentare mihai.xyz mihai.xyz Ma ajutati, va rog, cu un raspuns: recuperarea TVA si impozit pe profit in cazul facturilor emise catre firme falimentare se poate face numai pentru facturile ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva liliana state liliana state Buna ziua tuturor, Ma poate ajuta cineva?????????Am un client neincasat din luna mai 2007.Atunci am emis factura,m-am inregistrat cu venit si tva de ... (vezi toată discuția)