Societatea si-a schimbat de ani buni contractele si modul in care furnizeaza serviciile, dar exista clienti care au ramas pe contractele vechi si nu vor sa accepte semnarea unora noi, desi pentru ei nu ar fi mare diferenta. Cum denunt aceste contracte daca in ele nu scrie nimic referitor la aceasta situatie. Nici macar nu am posibilitatea sa le trimit o notificare cu 30 de zile inainte sau ceva de genul acesta.
Contractele ingreuneaza foarte mult munca si ne obliga sa ramanem pe programe vechi etc.
aveti doua variante:
1. asteptati sa expire contractele;
2. reziliati contractele printr-o comunicare scrisa, cu confirmare de primire, in care stabiliti un termen ( poate fi cel de 30 zile) pentru semnarea altor contracte, aratandu-se si avantajele care ar decurge din semnarea acestor noi tipuri de contracte.
3. Incetarea contractului prin acordul partilor.
Trebuie sa verificati in primul rand daca nu a expirat termenul contractual. De asemenea, verificati in continutul contractului daca nu exista clauze de revizuire a acestuia.
In cazul in care nu a expirat termenul contractual, nu aveti posibilitatea denuntarii unilaterale a contractului, intrucat acesta este "legea partilor" , fiind guvernat de principiul irevocabilitatii.
Drept urmare, daca exista o disproprotie vadita intre contraprestatii, singura posibilitate este sa va adresati intantei de judecata pentru revizuirea contractului si restabilirea echilibrului contractual.
Totusi, eu va propun sa trimiteti o notificare prin executorul judecatoresc catre cocontractanti si solicitati incheierea unor acte aditionale la contractele incheiate, pe motivul restabilirii echilibrului contractual. Merita incercat.
Din pacate cine a facut acele contracte nu s-a gandit prea mult. Contractele sunt pe 1 an cu prelungire automata daca beneficiarul nu solicita incetarea contractului cu 30 de zile inainte, adica cealalta parte. Pentru furnizor nu exista nici o posibilitate de incetare a contractului. Cocontractantii nu vor pur si simplu sa inceteze contractul, mai mult ca sa faca rau, cred eu. Si nici nu imi dau posibilitatea sa solicit rezilierea intrucat ei isi indeplinesc in continuare obligatiile.
Ma gandesc, oare cum fac cei cu televiziunea prin cablu, spre exemplu, cand schimba contractul cadru?
Daca nu este cu termen contractul incheiat puteti cere denuntarea contractului sau daca nu doriti acest lucru printr-o notificare sa solicitati revizuirea contractului printr-un act aditional. Atata timp cat nu este stipulat termenul contractului, printr-o notificare puteti cere rezilierea contractului fara a vi se solicita daune morale pentru rezilierea intempestiva a contractului.
Rezilierea in interiorul termenului contractual nu se poate face daca termenul e stabilit in folosul amebelor parti sau in folosul debitorului.V-ati expune inutil riscului unui proces pentru daune interese cu motivarea ca acest contract a fost reziliat unilateral,fara permisiunea celeilate parti.Din pacate datele oferite de dvs sunt destul de sarace,verificati va rog la capitolul Rezilierea contractului ce scrie,poate e ceva ce va poate ajuta sau incercati sa interpretati contractul.Cu consideratie.