avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită RESTANTE BANCI
Discuție deschisă în Executare silită

RESTANTE BANCI

buna ziua, am un credit la o banca si nu am mai platit de 1 an din cauza ca nu am mai avut bani,sotul meu a ramas fara serviciu si a fost din ce in ce mai greu ,in sfarsit din luna ianuarie nu mai lucrez nici eu si banca ma tot pistoneaza sa le dau banii.
Am anuntat si situatia mea insa astazi un reprezentant al bancii a zis ca vine sa ma execute silit,mentionez ca intradevar contractul este cu titlul executoriu.
Dar la garantii nu este decat ca am garantat cu veniturile mele actuale si viitoare
ce-mi poate face banca in acest caz??

nu am bunuri imobile si mobile pe numele meu sau al sotului ,casa este a parintilor mei , nu am girat cu nimic este credit de nevoi personale

va multumesc
astept raspuns iurgent deaorece astept sa vina de la banca
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
NIKNIKO, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabryell10 , utilizator 23:20, 15 Aprilie 2011
stimata doamna,
in raport cu banca, sunteti practic un creditor chirografar;faptul ca in prezent nu aveti bunuri,este doar o aparenta.Nu are sens sa va imbatati cu apa rece.se va recurge la absolut toate formel;e de executare.asupra bunurilor preente si viitoare.Nu sunt un adept al modalitatilor de multe ori de sorginte fanarioata a bancilor, ca masuri.Dar trebuie sa constientizam ca o semnatura data, are consecinte.
ca atare,in final CREDITORUL isi va recupare creanta.
nici prin cap nu-mi trece sa nu platesc insa nu acum am cerut o perioada de 2-3 luni sa-mi revin sunt constienta ca nimeni pe lumea asta nu te iarta de datorii
multumesc
Daca nu aveti bunuri mobile sau imobile, probabil ca banca nu va avea ce executa. Cat despre credit, pentru perioadele de intarziere se calculeaza penalitati, care sunt mai mari decat dobanda cu care ati luat creditul. De care nu o sa scapati, nici in instanta nu veti avea castig de cauza, nu exista lege care sa tva protejeze de plata unei datorii. Despre refinantare nici nu mai poate fi vorba pentru ca cu siguranta datele dvs sunt de mult introduse in biroul de credit. Deci singura sansa ar fi sa va gasiti un serviciu, dupa care, oricum banca nu poate executa mai mult de 1/3 din venituri. Ati putea daca reusiti sa va angajati, sa cereti o reesalonare a creditului, eventual extinderea lui pe o perioada mai lunga pentru diminuarea cuantumului ratei. Dar cam atat, si cum boala lunga este moarte sigura, ar cam fi cazul sa va grabiti, altfel o sa fiti haituiti de banca si nu o sa reusiti sa aveti nimic al dvs.
Atentie, candva veti mosteni probabil casa parintilor, care se poate considera de catre banca ca si un venit ca urmare a unei mosteniri. Intre timp valoarea creditului plus dobanzile pentru perioada de intarziere vor determina banca sa va execute in acest sens. Ar fi bine sa nu ajunge-ti acolo.
E bine de stiut ca cu banca nu e de joaca, ca nu exista nici o lege care sa va protejeze in fata unei banci daca nu va puteti achita indiferent de motiv, ratele.
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
Gabryell10, utilizator
In Romania nu s-a auzit de legea falimentului personal ?
Am sa dau un link oarecare - subiectul este bine reprezentat pe net: [ link extern ]

Ideea e ca in tarile civilizate, unde FMI nu isi permite sa tropaie si sa intre cu glodul pe cizme in cancelaria premierului, exista o asemenea lege. Va fi si la noi adoptata aceasta lege, este o chestiune de timp, nimic altceva.

O astfel de lege prevede ca daca o persoana decide ca nu mai poate plati datoriile sale, se duce frumos la un avocat de falimente, caruia ii plateste o taxa modica si unde semneaza un act simplu, prin care declara ca deleaga avocatul sa contacteze creditorii. Din momentul acela, creditorilor le este interzis prin lege sa mai ia legatura cu datornicul, ci numai cu avocatul acela.

Nu e nevoie de acte si para acte ca in Romania, nu se aduc adeverinte de venit, de avere, de indiferent ce, pur si simplu declari acolo ce ai, daca ai, iar creditorii se intalnesc la cabinetul avocatului cu acesta (tu, ca persoana care da falimentul nu ai nicio treaba cu aceasta intrevedere), si unde decid cum sa imparta ce ai, repet, daca ai.

In cazul in care este vorba despre sume modice (adica sub 100.000 de euro), nu te mai bate nimeni la cap nici macar sa iti ia ceva. Ti se taie toate cartile de credit, lucru destul de neplacut, dat fiind ca exista o legatura sentimentala intre bucatile acelea de plastic si inima consumatorului.

Ai de platit vreo cateva mii de euro, in rate insa, catre avocat, insa atentie - aceste plati sunt standard, nu risti sa fii tras in teapa de un nenea care te duce cu presul si zice ca te scoate el mai usor la mal.

Singura pedeapsa este ca nu mai primesti credit pentru o perioada (cativa ani) sabilita prin lege. Dupa care esti alb ca neaua, nimeni nu se poate lua de tine, ba chiar daca te refuza vreo banca pe motiv ca ai dat faliment acum un deceniu, poti face un ban cinstiti dand-o in judecata. Castigul este sigur.

Numarul celor care dau faliment personal este enorm de mare, si niciodata nu se pune un stigmat asupra lor. Sunt oameni seriosi, care au avut la un moment dat probleme in viata. Sunt guverne care ofera gratuit cursuri de management financiar celor care dau faliment personal, in care acestia sunt invatati cum sa cheltuiasca, cum sa economiseasca, eventual cum sa evite plata unor impozite. Da, exista tari unde statul iti da mura in gura informatii despre cum sa te feresti de la a plati aiurea taxe catre stat.

Iar bancile isi scot aceste pierderi fie prin asugurarile pe care le au, fie vanzand la randul lor creditele altor institutii financiare, fie prin dobanzile care acopera cu varf si indesat asemenea exceptii.

Stiu, nu este cazul Romaniei. Insa va veni si vremea cand aceasta tara va intra in randul natiunilor civilizate, unde nu bancile dicteaza. La urma urmei, oamenii pot trai fara banci. Nu si invers.
"Noiklosa", felicitari pentru mesajul postat !!! =D>
Cat despre: "Insa va veni si vremea cand aceasta tara va intra in randul natiunilor civilizate, unde nu bancile dicteaza"............ sincer, cred ca mai avem mult pana acolo.... #-o

Alte discuții în legătură

Probleme banca! dellya dellya Acum 5 ani am luat niste produse de la altex in val de 23mil si plata prin card Euroline (cu dobanda trebuia sa rambursez 43mil).La cateva luni de la luarea ... (vezi toată discuția)
Executarea desucheata desucheata [u]sunt mai protejat daca nu mai achit un credit de nevoi personale???[/u] procedura de executare presupune doar poprirea pe salariu in valoare de 30%? am ... (vezi toată discuția)
Amenintare executare silita (s)homer (s)homer Buna ziua! Am un credit de nevoi personale si doua carduri de credit la banca CEB obtinute in 2007 si de cateva luni sunt in somaj si nu-mi mai pot permite sa ... (vezi toată discuția)