executarea se face asupra tuturor bunurilor tale daca banca intelege acest lucru, daca nu, poti avea surpriza in Romania de anu mai plati nimic...=D>
Sau poti plati si costurile executarii...:(
nu va jucati cu institutiile bancare; solicitati o reesalonare a platii creditului; au un mod de calcul al dobanzilor si penalitatilor, incat puteti ajunge sa ramaneti si fara casa, daca aveti...
avocat Cristina Popescu
nu sunteti mai protejat, sunteti .... mai indatorat!:(
la ratele initiale ale creditului se vor adauga dobanzile, penalizarile, alte comisioane, costurile de executare silita.
Infunctie de valoarea creditului, banca poate sa execute contractul de credit prin executorii proprii ( nu va fi un proces, intrucat contractul de credit este titlu executoriu), fie va cesiona ( vinde) datoria unei firme de recuperari ( cred ca ati auzit de astfel de firme si cam cum recupreaza ele banii datorati), schimbandu-se, in acest fel, "stapinul".
Noul stapan va hotari daca executa rabdator creanta prin proprire de salariu sau va vinde cat mai repede un bun sau mai multe din patrimoniul dvs. sa recupereze datoria ( aceasta va tot creste, zilnic).
Desigur, daca aveti nervi de otel, puteti sa nu platiti nimic si sa motivati ca nu detineti nici un fel de bunuri si nu aveti nici o posibilitate de a achita datoria, pana la calendele grecesti sau.... pana ce va veti imbogati de asa maniera incat sa existe bunuri de exercutat.
Doresc sa va spun ca am incheiat un contract aditional de reesalonare pentru o perioada de 9 luni, perioada ce a expirat.
De asemenea am incheiat si un contract de garantie reala mobiliara pe sume de bani viitoare, ce urmeaza a fi incasate (sulta compensatorie , la finalizarea procesului de partaj pentru teren + apartament, ce se judeca in apel la TMB) in vederea asigurarii indeplinirii obligatiilor de restituire a tuturor angajamentelor (credite, comisioane, dobanzi cheltuieli de executare)
In prezent, banca tergiverseaza acordarea unei noi refinantari, care a constat in amanarea la plata a dobanzii. Cu aceasta ocazie, banca m-a informat, ca rata va fi mai mare cu 30 euro, decit cea din perioada anterioara.
In acest sens, cred ca sunt mai protejat de lege, neachitand ratele, poprirea pe salariu in cuantum de 30%, in acest caz ma avantajeaza.
In acest context , banca ma poate executa pe vreun bun imobiliar, prezente sau viitoare?