avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor. cum sa procedez?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor. cum sa procedez?

buna ziua.as dori sa ma sfatuiti intr-o privinta.urmeaza sa cumparam un apartament.daca ar fi cumparat doar pe numele sotului,am vreun drept la el in cazul in care se intampla cava in casnicia noastra?am un copil foarte mic si nu cred ca ma pot deplasa pe la notar sau alte institutii. va multumesc
Cel mai recent răspuns: noiklosa , utilizator 21:53, 15 Aprilie 2011
Chiar daca se duce numai sotul, el trebuie sa declare ca este casatorit, iar notarul face aceasta mentiune in contractul de vanzare-cumparare.
atunci , pe contractul de vanzare cumparare va fi si numele meu?
Nu, nu va fi si numele d-voastra, va figura doar mentiunea ca este casatorit, iar daca cineva vrea sa vada cu cine a fost el casatorit la acea data, din certificatul de casatorie rezulta ca acea persoana sunteti d-voastra.
ok.dar in cazul unui partaj ,am drepturi egale cu el?
da, cu conditia ca banii cu care cumpara apartamentul sa nu provina dintr-o donatie facuta special pentru dansul, sau dintr-o mostenire, sau din vanzarea altui imobil care i-a apartinut in exclusivitate numai dansului.

Alte discuții în legătură

Eram casatorita legal cand am primit act vanzare cumparare de la mama ContSters119694 ContSters119694 cand am primit act vanzare-cumparare de la mama eram casatorita legal,si sotul meu era plecat din tara dar am avut buletinul lui acasa si l-a trecut si pe el ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare imobil cu participare in procente DAMARIA DAMARIA Buna ziua, Sunt casatorita si de curand am achizitionat un apartament. Din valoarea apartamentului 80% (adica 30.000 euro) sunt bani proveniti dintr-o ... (vezi toată discuția)
Vrem casa pe numele copilului ContSters145300 ContSters145300 Buna ziua, As dori si eu o lamurire la urmatoarea situatie:copilul implineste 18 ani si am hotarat impreuna cu tatal ei(de care am divortat acum 8 ani) sa ... (vezi toată discuția)