avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... eram casatorita legal cand am primit act vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

eram casatorita legal cand am primit act vanzare cumparare de la mama

cand am primit act vanzare-cumparare de la mama eram casatorita legal,si sotul meu era plecat din tara dar am avut buletinul lui acasa si l-a trecut si pe el in act doamna notara dc vreau sa il scot pe sotul meu din act sa ramana doar pe numele meu actul se poate?ce proceduri trebuie sa urmez?sotul meu este de acord va multumesc:(
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:59, 12 Ianuarie 2010
buna ziua!
nu prea se mai poate face nmic, ati dobandit imobilul ca bun comun impreuna cu sotul.
dar de ce vreti sa il "scoateti" acum din acte?
de ce nu ati facut donatie de la bun inceput cu mama?
Nu il puteti scoate de pe act. Daca sunteti casatorita aceasta mentiune era obligatorie pt notar sa o faca, dar asta nu inseamna automat ca el este si cumparatorul. Cumparatorul sunteti dvs iar in caz de partaj bunul va ramane la dvs in masura in care dovediti ca a fost cumparat numai din bani castigati de dvs
este bun comun imobilulu indiferent de situatie deoarece vanzarea s-aq facut in timpul casatoriei.
Nu pot decat sa va dau un raspuns asemanator cu al colegilor: un bun imobil (teren, cladire) dobandit de catre unul dintre soti in timpul casatorie, dar nu in nume proprie in calitate de succesor, este considerat dpvd juridic bun comun.
Deci nu are niciun efect juridic daca este ori nu prevazut in contractul respectiv de vindere-cumparare, numele sotului.
Morala ar fi ca mania anti-donatie e cu totul nejustificata ;)

Alte discuții în legătură

Cmparare apartament pentru fiica mea egkertsou egkertsou doresc sa cumpar un apartament fiicei mele ,care este maritata de 10 luni. Dat fiind ca acest apartament va fi cumparat de mine(din banii mei ) as dori sa ma ... (vezi toată discuția)
Partaj sskk sskk Buna ziua. De 6luni sunt casatorit dar am obs ca actul resp schimba persoana de langa mina.Pe scurt am un apartament dobandit prin contract vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Donatie casa in timpul divortului fara acordul sotiei anamaria0789 anamaria0789 Buna ziua as avea si eu o intrebare si asi fii foarte fericita daca asi si primi un raspuns. Sora mea se afla intr-un divorti si azi a aflat ca sotul ei a ... (vezi toată discuția)