avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii functie de baza
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

functie de baza

"In privinta Cumulului de Functii mai exista o modificare importanta efectuata de Codul Muncii 2011. Art. 35 alin.3 din Codul Muncii vechi a fost abrogat. Respectivul articol prevedea ca "Salariatii care cumuleaza mai multe functii sunt obligati sa declare fiecarui angajator locul unde exercita functia pe care o considera de baza". Prin abrogarea sa, conceptul de „functie de baza” isi pierde relevanta. Singura limita a cumulului de functii o constituie incompatibilitatile."
In aceste conditii nu mai aplicam deducerea salariatului?:D
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:32, 17 Iunie 2011
In aceste conditii , deducerea personala poate fi acordata la fiecare loc de munca.
Ar fi frumos,dar parca nu imi vine a crede..
In tacerea legii, nu cred ca se poate interpreta altfel ... chiar daca in codul fiscal se prevede ca deducerea personala se acorda la locul de munca unde salariatul cumulard are functia de baza.
Dar atata timp cat nu mai exista obligatia declararii functiei de baza , nu prea vad cum se mai aplica prevederea din Codul fiscal.
simonaoprica a scris:

Ar fi frumos,dar parca nu imi vine a crede..

Nici mie nu-mi vine a crede!
Sa vedeti ce va fi cand vom face fisele fiscale , statul va trimite decizii si salariatii care au avut deduceri la fiecare loc de munca vor avea de dat bani inapoi. sau poate vor modifica, Codul fiscal sau poate vor elimina deducerile.......#-o:O
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Aprilie 2011
leuca_luminita, utilizator
De asta imi e teana si mie.Este poate o alta modalitate de a creste impozitul pe salarii fara a modifica procentul.:D

Alte discuții în legătură

Contracte de munca - timp partial Doina B Doina B Buna ziua! Un salariat are 2 contracte de munca la 2 firme, de 2 ore, respectiv 4 ore/zi. Retinerile din salariile brute aferente acestor contracte sunt ... (vezi toată discuția)
Cim -functia de baza valentinaanghel valentinaanghel Este gresit ca in cadrul CIM sa mai existe functia de baza? Multumesc! (vezi toată discuția)
Bonuri de masa Joanna30 Joanna30 Buna ziua. Am mai gasit un job, asa cum ne-a sfatuit unul din marii nostri conducatori. Problema este ca la negociere mi s-au oferit bonuri de masa pentru ... (vezi toată discuția)