avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general tichete de masa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

tichete de masa

buna ziua! va rog din suflet : persoanele care fac cumul de fundtii au dretul la tichete de masa de la toti angajatorii? dar persoanele care fac integrare ? ( medici care predau la facultate) . va multumesc
Cel mai recent răspuns: rodia , utilizator 13:47, 23 Februarie 2010
daca toti angajatorii dau tichete de masa, nu vad de ce nu ar primi de la toti, proportional cu numarul de ore lucrate..
citez:Tichete de masa - angajat cumulard
Share |
Cuvinte cheie: tichete de masa, codul muncii, salarizare

Tichete de masa angajat cumulard

Intrebare:
Stiu ca angajatul cumulard cu functia de baza la alta societate are dreptul la tichete de masa numai la societatea unde are functia de baza. Daca la unitatea unde are functia de baza nu primeste tichete de masa, i se pot da la societatea la care cumuleaza? Cate tichete de masa poate primi? Corespunzator cu orele din contract sau corespunzator zilelor lucratoare din luna?

Raspuns:
Potrivit dispozitiilor art. 35 din Norma de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea de tichete de masa, aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 5/1999, in cazul cumulului de functii, pot fi acordate tichete de masa numai de catre angajatorii unde salariatii in cauza isi au functia de baza.

Avand in vedere informatiile furnizate mai sus, pe cale de consecinta, salariatul NU poate primi tichete de masa de la societatea unde cumuleaza.

In temeiul art. 35 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, salariatii care cumuleaza mai multe functii sunt obligati sa declare fiecarui angajator locul unde exercita functia pe care o considera de baza.
sursa: [ link extern ]
iar pe mine ma interesa si temeiul legal si pentru cumularzi si pentru cei ce fac activitate integrata(medicii care predau la facultate); multumesc din nou
O persoana autorizata care exercita o profesie liberala prin cabinetul individual(de ex.un medic de familie) poate sa isi acorde tichete de masa?
Sunt acestea deductibile?
Multumesc.
rodia a scris:

O persoana autorizata care exercita o profesie liberala prin cabinetul individual(de ex.un medic de familie) poate sa isi acorde tichete de masa?
Sunt acestea deductibile?
Multumesc.

Nu stie nimeni?:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa Joanna30 Joanna30 Buna ziua. Am mai gasit un job, asa cum ne-a sfatuit unul din marii nostri conducatori. Problema este ca la negociere mi s-au oferit bonuri de masa pentru ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca - timp partial Doina B Doina B Buna ziua! Un salariat are 2 contracte de munca la 2 firme, de 2 ore, respectiv 4 ore/zi. Retinerile din salariile brute aferente acestor contracte sunt ... (vezi toată discuția)
Acordarea tichete de masa in cazul contractelor cu timp partial Cseh Katalin Cseh Katalin Citind legea tichetelor de masa nu am gasit nici un nici un articol care sa conditioneze acordarea tichetelor in cazul contractelor de munca cu timp partial. ... (vezi toată discuția)