avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Bonuri de masa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Bonuri de masa

Buna ziua. Am mai gasit un job, asa cum ne-a sfatuit unul din marii nostri conducatori. Problema este ca la negociere mi s-au oferit bonuri de masa pentru zilele lucrate, iar contabilul firmei spune ca nu poate sa imi dea bonuri pt ca este ilegal. Precizez ca la principalul loc de munca, unde am contractul principal nu iau bonuri de masa, pentru ca asa a ales angajatorul. La cel de-al doile loc de munca, cu timp partial eu stiu ca se pot da bonuri, chiar daca iei si de la primul loc.
La ce articol de lege face referire contabilul de la firma unde lucrez part-time, de imi tot spune ca este ilegal?
Va multumesc anticipat!
Ioana Zamfir
Cel mai recent răspuns: AnnaM , utilizator 12:16, 1 Septembrie 2010
Potrivit art. 35 din Codul muncii adoptat prin Legea nr. 53/2003, orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea. De asemenea, salariatii care cumuleaza mai multe functii sunt obligati sa declare fiecarui angajator locul unde exercita functia pe care o considera de baza.
Daca salariatul in cauza a declarat drept functie de baza celalalt loc de munca, acel angajator este singurul care ii poate acorda tichete de masa.
Prin urmare, nu se pot acorda tichete de masa unui salariat cumulard in afara functiei de baza.
Art. 35 din HG nr. 5/1999 - Norma din 14/01/1999 de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa "In cazul cumulului de functii, tichetele de masa pot fi acordate numai de catre angajatorii unde salariatii in cauza isi au functia de baza, potrivit legii"

Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
AnnaM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa lili2003stoica lili2003stoica buna ziua! va rog din suflet : persoanele care fac cumul de fundtii au dretul la tichete de masa de la toti angajatorii? dar persoanele care fac integrare ? ( ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa toma_claudia toma_claudia Buna ziua, As dori sa primesc un raspuns de la persoane avizate Eu lucrez la o firma care acorda bonuri de masa, pentru zilele efectiv lucrate (aproximativ ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa TEREC ANDREI TEREC ANDREI O societate comerciala nu acorda bonuri de masa salariatilor care sunt angajati cu 1/2 norma daca sunt angajati cu 1/1 norma in alta parte; chiar daca la locul ... (vezi toată discuția)