avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bonuri de masa

O societate comerciala nu acorda bonuri de masa salariatilor care sunt angajati cu 1/2 norma daca sunt angajati cu 1/1 norma in alta parte; chiar daca la locul de munca cu 1/1 norma nu se acorda tichete de masa. Salariatii au dreptul la bonuri in aceste conditii la locul de munca cu 1/2 norma? Daca da, va rog sa ma ajutati cu prevederi legale. In Legea 142 nu am gasit precizari in acest sens. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: TEREC ANDREI , utilizator 19:10, 14 Mai 2016
Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa

Art. 35
In cazul cumulului de functii, tichetele de masa pot fi acordate numai de catre angajatorii unde salariatii in cauza isi au functia de baza, potrivit legii.
Cum se decide care este functia de baza?
Functia de baza o declara salariatul la unul din locurile de munca pe care le are.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa de la doua locuri de munca Secole Secole Buna ziua, As dori sa stiu, in cazul in care lucrez in 2 locuri, cu regimuri diferite, daca se primesc bonuri de masa din ambele locuri. Momentan mi sa spus ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa de la 2 locuri de munca. armaghedon_now armaghedon_now Am 2 locuri de munca iar unul dintre angajatori mi-a motivat ca nu-mi da bonurile de masa deoarece primesc de la celalat loc de munca. Are dreptate? Sau pot ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa Joanna30 Joanna30 Buna ziua. Am mai gasit un job, asa cum ne-a sfatuit unul din marii nostri conducatori. Problema este ca la negociere mi s-au oferit bonuri de masa pentru ... (vezi toată discuția)