avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bonuri de masa de la doua locuri de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bonuri de masa de la doua locuri de munca

Buna ziua,
As dori sa stiu, in cazul in care lucrez in 2 locuri, cu regimuri diferite, daca se primesc bonuri de masa din ambele locuri.
Momentan mi sa spus de la al 2-lea job, ca daca iau de la primul norma de hrana, ei nu imi mai pot oferi bonuri de masa, desi eu platesc toate darile la stat.
Va multumesc!
Cu stima,
Dorin
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:34, 3 Mai 2017
Se acorda doar la locul de munca unde aveti functia de baza.
Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa :

Art. 35
In cazul cumulului de functii, tichetele de masa pot fi acordate numai de catre angajatorii unde salariatii in cauza isi au functia de baza, potrivit legii.
Va multumesc frumos!!
Si as putea opta sa nu platest CASS sau pensia?
freeelis a scris:

Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa :

Art. 35
In cazul cumulului de functii, tichetele de masa pot fi acordate numai de catre angajatorii unde salariatii in cauza isi au functia de baza, potrivit legii.


......Tocmai ce am citit legea si nu am gasit la nici un paragraf faptul ca tichetul de masa se acorda doar unde ai functia de baza si nici nu facea referire la cei care au 2 locuri de munca.
Asta ar insemna ca ar fi obligati sa i-mi acorde tichete de masa si la al 2-lea loc de munca?

"Art. 1. - (1) Salariaţii din cadrul societăţilor comerciale, regiilor autonome şi din sectorul bugetar, precum şi din cadrul unităţilor cooperatiste şi al celorlalte persoane juridice sau fizice care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă, denumite în continuare angajator, pot primi o alocaţie individuală de hrană, acordată sub forma tichetelor de masă, suportată integral pe costuri de angajator."

Prin faptul ca am un contract individual de munca cu norma fractionara, ma pot incadra usor in prevederile Art. 1. Sau imi scapa mie ceva?

Va multumesc!
Cu stima,
Dorin

In mesajul meu m-am referit la Normele de aplicare a Legii si nu la Lege ... .. Normele au fost aprobate prin HG 35/2015.

Nu aveti cum sa refuzati retinerea celor doua contributii.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Mai 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa iliada iliada spuneti-mi va rog,daca ai 2 job-uri,unul full-time si unul part-time se pot primi bonuri de masa de la ambele si in ce conditii.eu nu primesc de la niciunul.de ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa TEREC ANDREI TEREC ANDREI O societate comerciala nu acorda bonuri de masa salariatilor care sunt angajati cu 1/2 norma daca sunt angajati cu 1/1 norma in alta parte; chiar daca la locul ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa mihaiapostoiu mihaiapostoiu am si eu o mica intrebare. dupa codul muncii sunt obligatorii bonurile de masa si daca da va rog sa-mi spuneti si mie legea si art. care reglementeaza acest ... (vezi toată discuția)