avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Recunoasterea unei specializari
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Recunoasterea unei specializari

Am absolvit Facultatea de medicina Carol Davila din Bucuresti.Dupa absolvire,pe baza unor examene,am fost admis sa lucrez in cercetare pe gastroenterologie la Facultatea de medicina a Universitatii Harward din Boston(SUA).Dupa doi ani de cercetare(cu rezultate remarcabile publicate in carti de specialitate),m-am inscris la rezidentiat pe specializarea,psihiatrie,in cadrul unui mare spital din New Yok si dupa patru ani in urma examenelor specifice am devenit medic psihiatru si lucrez la o clinica de specialitate tot in New York.
Situatia familiara din Romania(am parintii in varsta si bolnavi si sunt unicul lor copil),ma determina sa ma mut "acasa".
Din pacate se pare ca nu pot profesa in meseia in care sunt specializat.De la Ministerul de resort am primit cateva raspunsuri care se contrazic.Incerc si pe aceasta cale o elucidare(poate ca cineva a mai trecut printr-o situatie asemanatoare),a recunoasterii in Romania a specializarii mele obtinuta in SUA.
Oare ce cai trebuiesc parcurse pentru acest lucru?! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 11:24, 21 Aprilie 2011
Am tot cautat Universitatea Harward din Boston, dar zau ca in afara de ce spune Wikipedia:

Harvard University is a private Ivy League university located in Cambridge, Massachusetts, United States, established in 1636 by the Massachusetts legislature., n-am gasit nimic :sorry:
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
ContSters196669, utilizator
@ havera
Cambridge Massachusetts se afla la foarte mica distanta de Boston si poate fi considerat in Boston, insa nu cred ca un fost student la Harvard ar scrie Harward.

.."medic psihiatru si lucrez la o clinica de specialitate tot in New York."
**********
Nu stiti la ce va " inhamati" daca vreti sa renuntati la un post din New York si sa veniti in Romania. Sfatul meu e sa rezolvati problemele cu parintii in alt mod...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

40 de sfaturi pentru 100 de ani SC QCERT SRL SC QCERT SRL Sa traiesti cat mai mult, in stare de sanatate si multumire, nu este prea complicat. E suficient sa aplici consecvent cateva retete simple. Si longevitatea se ... (vezi toată discuția)
Ministru de 'finante'? ContSters257414 ContSters257414 un fost ministru de finante ([b][i]economist român, ministru al finanțelor între 1997-1998, profesor universitar la Departamentul de Relații ... (vezi toată discuția)
Romanii au ajuns bataia de joc a europei IONITAGRIGORELUCIAN IONITAGRIGORELUCIAN Austriecii ne faceau la inceputul anilor 90 \"mancatori de lebede\". Acum francezii ne iau peste picior de cate ori au prilejul. Romanii au ajuns in ultimii ... (vezi toată discuția)