avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ajutor de deces
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ajutor de deces

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti,daca se poate, si pe mine intr-o problema. Socrul meu a decedat acum 10 zile. El a lucrat ca si agent de penitenciar la Penitenciarul Vaslui, iesind la pensie anticipat la varsa de 50 de ani si acum avea 52. Cand a mers soacra mea la Casa de Pensii, acestia i-au zis ca nu poate beneficia de ajutor de inmormantare deoarece el avea "pensie speciala". pensia lui era de 1800 RON. Este corect asa ceva din moment ce el a contribuit la Casa de Pensii vreme de 20 si ceva de ani cat a lucrat? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:36, 20 Aprilie 2011
gradianaru oana diana a scris:
El a lucrat ca si agent de penitenciar la Penitenciarul Vaslui, iesind la pensie anticipat la varsa de 50 de ani si acum avea 52. Cand a mers soacra mea la Casa de Pensii, acestia i-au zis ca nu poate beneficia de ajutor de inmormantare deoarece el avea "pensie speciala". pensia lui era de 1800 RON. Este corect asa ceva din moment ce el a contribuit la Casa de Pensii vreme de 20 si ceva de ani cat a lucrat?

E foarte corect, daca pot sa ma exprim asa (si n-a contribuit la sistemul public de pensii, dar soacra dvs. va primi ajutor de deces).

Socrul dvs. beneficia de pensie de serviciu in baza unei prevederi speciale. Cererea privind acordarea ajutorului de deces se adreseaza Casei sectoriale de pensii, nu casei teritoriale de pensii. Reveniti si precizati din ce sistem a iesit la pensie socrul dvs. si potrivit carui act normativ.
in decizia de pensionare scrie <pensie de serviciu anticipata>gradul militar <agent sef principal de penitenciare> mai mult nu stiu ce sa va spun.multumesc mult pentru informatii.
gradianaru oana diana a scris:
in decizia de pensionare scrie <pensie de serviciu anticipata>gradul militar <agent sef principal de penitenciare> mai mult nu stiu ce sa va spun.multumesc mult pentru informatii.

:) Iar eu nu stiu gradele militare. Ma interesa actul normativ si sistemul din care a iesit la pensie, ca sa va spun carei case sectoriale de pensii sa va adresati. Banuiesc ca este vorba despre MAI, prin urmare adresati cererea Casei sectoriale de pensii a MAI (temei legal: art. 129, alin. 1, lit. c) din Legea nr. 263/2010).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile in caz de deces si salari compensatorii Crisxtn Crisxtn buna seara as avea doua intrebari,in cazul decesului bunicului sotului de cate zile libere are dreptul el si mama lui? si in ce conditii are soacra mea ... (vezi toată discuția)
Ajutor de deces iond708 iond708 In cazul in care sotul a decedat si a fost asigurat la CNPAS , sotia poate beneficia daca are contract de asigurare cu casa de ajutor de inmormantare? De la ... (vezi toată discuția)
Cine primeste ajutor de inmormantare? militaruflorentina militaruflorentina Buna ziua, Va relatez pe scurt datele problemei si sper sa primesc un raspuns cat mai repede. Va multumesc anticipat. Unei persoane salariate (salariu minim ... (vezi toată discuția)