avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... daune ucidere caine de rasa in accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

daune ucidere caine de rasa in accident auto

Buna ziua,
Acum cateva luni cineva din familie traversa strada regulamentar si a fost lovit de o masina. Cainele de rasa aflat in lesa a fost ucis in urma accidentului. Soferul are polita RCA. Cainele era un caine de rasa perfomant, cu pedigree, importat dintr-o alta tara europeana cand era pui cu pretul de 1000 euro, arbitrat in tara si peste hotare si cu rezultate in expozitii. Ce sanse am de a recupera dauna de la asigurator in cadrul procesului penal ce va incepe in curand? Am documente justificative, incepand cu momentul achizitiei, acte de origine, documente arbitraje si medicale.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:27, 16 Aprilie 2011
Avand dovezi jutificative, aveti toate sansele sa va recuperati dauna, conform probelor pe care le veti depune la dosar.
Multumesc pentru raspuns. Pretul de achizitie a fost 1000 euro, insa valoarea cainelui adult si cu palmaresul respectiv este undeva pe la 6000-7000 euro. Ce sanse am la suma respectiva si intrebarea este daca in instanta ar trebui solicitat mai mult pentru ca am inteles ca de regula se acorda sume mult mai mici decat cele solicitate. Pe langa valoarea materiala a cainelui se pune si problema valorii sentimentale pentru ca era parte din familie. Se pot cere si daune morale?
Multumesc!
Sigur ca da. Se va face o evaluare de catre un expert de la asociatia chinologica unde era inscris cainele dv si va spune cat valora la aceasta data. Apoi va trebui sa va constituita parte civila in procesul respectiv. Asiguratorul RCA va despagubi toate daunele rezultate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sterilizarea cainilor si monte ilegale atodo atodo Buna ziua! Am niste intrebari legate de cainii cu stapan. Din cate stiu eu (va rog sa ma corectati daca gresesc), toti proprietarii de caini sunt obligati ... (vezi toată discuția)
Intrebare atac canin ! buna ziua. ca sa pun intrebarea, cred ca e nevoie sa explic putin ... Sebi Oprea Sebi Oprea Buna ziua. Ca sa pun intrebarea, cred ca e nevoie sa explic putin pe scurt care este situatia cu care ma confrunt. Detin un caine din rasa Amstaff, inregistrat ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de nr. lege, articol despre lesa, botnita etc. la cainii nepericulosi Denes_Andris Denes_Andris Buna, Am nevoie de legea si articolele sale care se refera la tinerea cainilor ne-periculosi in zone publice. Ma refer mai ales la obligatia de a folosi ... (vezi toată discuția)