avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... FUNDATIE
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

FUNDATIE

Buna ziua...Va rog frumos sa - mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Ma pot ocupa de procedura de dobandire a personalitatii juridice a fundatiei, inscrierea acesteia in Reg As. si Fundatiilor, etc DACA NU SUNT MEMBRU FONDATOR? PRACTIC EU NU AM NICIO LEGATURA CU FUNDATIA TREBUIE DOAR SA MA OCUP DE DEPUNEREA ACTELOR ACOLO UNDE ESTE NECESAR....POT?....Conform Art 7 din O 26/ 2000 "Oricare dintre membrii asociati pe baza impuetrnicirii...poate formula cere de inscriere ....in Reg As si Fundatiilor.."repet nu am nicio legatura cu fundatia sunt in:)sarcinata cu depunerea actelor......MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:41, 16 Aprilie 2011
trebuie sa aveti imputernicire din partea organelor de conducere pentru indeplinirea procedurii de inregistrare la instanta

De fapt infiintarea fundatiei presupune un demers la instanta din raza teritoriala unde se afla sediul fundatiei si presupune inregistrarea unei cereri de infiintare la care se ataseaza actele necesare intocmite in forma ceruta de lege, in urma careia instanta verifica daca sunt indeplinite conditiile legale si legalitatea documentelor, pronuntand o incheiere de admirere sau respingere a infiintarii fundatiei.
Dupa expirarea termenului de declarare a recursului, aceasta incheiere devine definitiva si executorie in baza careia fundatia va fi inregistrata din oficiu in Registrul asociatiilor si fundatiilor aflat la grefa instantei.

Din acel moment fundatia dobandeste personalitate juridica.B-)

Puteti consulta urmatorul link ptr mai multe detalii
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Aprilie 2011
ContSters82289, utilizator
Da, va puteti ocupa de depunerea actelor pentru inregistrarea Fundatiei in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor aflat la grefa judecatoriei in a carei circumscriptie teritoriala isi are sediul.
In acest sens, fondatorul/fondatorii fundatiei trebuie sa va imputerniceasca .

Actul constitutiv al fundatiei trebuie sa cuprinda, printre altele, sub sanctiunea nulitatii absolute, si persoana sau persoanele imputernicite sa desfasoare procedura de dobandire a personalitatii juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare acte fundatie ct25exs ct25exs Care este procedura, dupa Ad. Gen, de modificare a actelor constitutive ale unei fundatii? Trebuie depuse acte aditionale sau hotarari la grefa Judecatoriei ... (vezi toată discuția)
Despre fundatii Olaru Marioara Olaru Marioara doresc sa infiintez o fundatie cu ajutorul careia sa aduc fonduri necesare dezvoltarii unei gradinite de stat.Se poate?Cum? Ce documentatie este necesara si ... (vezi toată discuția)
Cerere catre judecatorie mikyangel mikyangel Impreuna cu celelalte acte pentru infiintarea unei Asociatii trebuie sa depunem si o cerere catre Presedintele Judecatoriei in care solicitam” acordarea ... (vezi toată discuția)