avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Expertiza topografica cu bucluc intr-un proces de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Expertiza topografica cu bucluc intr-un proces de succesiune

Buna ziua,

Intr-un proces de succesiune instanta a numit un expert judiciar pentru a se ocupa de masurarea unui teren. La efectuarea masuratorii s-au aflat toate partile citate, respectiv reclamantul si cei 4 pârâti . Masuratoarea a decurs bine pina in momentul in care unul dintre pârâti a insistat ca nu este nevoie sa se masoare una dintre bucatile de teren, care de fapt facea obiectul succesiunii. Expertul in loc sa-si vada in continuare de treaba, si sa masoare si bucata respectiva ( sau sa ceara cadastrul sau un alt act care sa ateste ca respectiva bucata de teren nu face obiectul succesiunii) a dat curs invitatiei paratului si nu a mai masurat respectiva bucata de pamint. Intrebarile mele sunt:
1. Expertii trebuie sa primeasca ordine verbale de la partile citate sau trebuie sa-si bazeze masuratorile si expertiza pe actele existente la dosar ?
2. In cazul in care instanta va cere o noua expertiza cine trebuie sa plateasca noua expertiza ?

Va multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde la cele 2 intrebari.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:43, 17 Aprilie 2011
1.Expertul trebuia sa se conformeze dispozitiilor luate de instanta , prin obiectivele expertizei , astfel cum au acestea au fost dispuse ca si altor masuri legale dispuse de instanta.

2.Adresati o cerere instantei pentru urmatorul termen care a fost dispus , prin care aratati cele petrecute si prin care solicitati sa se ia act de obiectiunile aratate de dvs , cu privire la desfasurarea masuratorilor.
3.Aveti posibilitatea,in situatia in care obiectiunile dvs nu vor fi acceptate de magistrati sau in cazul in care raspunsurile expertului nu va vor satisface sa solicitati efectuarea unei noi expertize.
4.Este recomandabila angajarea unui expert - parte , care sa va sustina apararile , din punct de vedere tehnic (va va ajuta atat la formularea obiectiunilor ,cat si a unor noi obiective , in situatia dispunerii efectuarii unei noi expertize ,va depune coraport la raportul de expertiza )
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertizã topograficã cu cântec ion79 ion79 Buna ziua. Ma aflu intr-un proces civil de mai bine de 4 ani pentru un teren aflat in titlu la mine si atacat de vecin. Momentan trebuie sa se refaca ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica elena.popa elena.popa ce mai putem face pentru a se face lumina intr-un dosar penal?In urma cu 11 luni baiatul in varsta de 20 de ani a murit intr-un accident de circulatie ,nu din ... (vezi toată discuția)
Expertiza imobil, evaluare baietzika baietzika expertiza in cazul iesirii din indiviziune este stabilita de instanta sau poti aduce expert si tu ca parte in proces? daca il aduc trebuie sa incunostiintez ... (vezi toată discuția)