avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pasaport pentru escala in Ucraina?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pasaport pentru escala in Ucraina?

Salutare,

Peste cateva zile o sa zbor din Bucuresti spre Vilnius, cu escala la Kiev. Avand in vedere faptul ca nu voi iesi din aeroport, ci doar voi schimba avionul, este necesar sa am pasaport sau pot calatori doar cu C.I?
Cel mai recent răspuns: adela88 , utilizator 23:49, 18 Aprilie 2011
Daca nu veti depasi, in interiorul aeroportului biroul sau limita de demarcatie a organelor vamale locale, nu aveti nevoie de viza.
De ex. daca ati calatori spe Hong Kong iar avionul face escala in Dubai, nu ai nevoie de viza UAE daca nu iesi din zona aeroportului arondata calatorilor aflati in tranzit.
Este recomandat sa aveti totusi la d.voastra pasaportul sau permisul de circulatie.
Daca aveti de incheiat acte juridice pe teritoriul tarii in care calatoriti, CI-ul romanesc nu este intotdeauna acceptat.
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2011
Consilier Juridic,
Multumesc pt raspuns.

Stiu ca nu este nevoie de viza dar oare nu este nevoie nici de pasaport la debarcarea din avionul Buc-kiev si apoi la imbarcarea kiev-vilnius?

Nu am absolut nimic de facut in kiev decat de schimbat avionul iar la vilnius merg la o conferinta unde ID-ul este suficient.
Daca nu aveti pasaport inca, cel mai corect ar fi sa telefonati companiei de zbor si sa-i intrebati direct acest lucru pe ei, ptr. a nu exista surprize in Kiev, tinand cont ca uneori tarile din aceasta categorie, a fostului bloc sovietic, au uneori anumite exceptii de procedura si regulamente neobisnuite si necunoscute de majoritatea oamenilor civilizati din tarile UE.
Drumuri bune!
Mai bine, desi sunt de acord cu ceilalti consultanti, informati-va aici: Secţia consulară a Ambasadei FR

Adresa: 712675 Bucuresti, str. Tuberozelor, nr. 4, sector 1
Tel. (4021) 222-13-89, 222-15-56
Fax (4021) 222-64-05
E-mail: bucharest@dks.ru

ªeful secţiei consulare:
Dl. Anatloy Lebedev

program de lucru: luni-marţi, joi-vireri
9.00 - 12.30

Sursa:
[ link extern ]

Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2011
Alvaro Liniers, Avocat
Kiev-ui respectiv Ukraina, nu face parte din Federatia rusa inca, chiar daca aceasta si-ar dori-o.
Cu respect!

Alte discuții în legătură

Despagubiri rafyluta rafyluta Bunicul meu a plecat in razboi in iulie 1941, sotia sa fiind decedata de o luna, iar el a ramas intretinatorul unei minore de 4 ani si jumatate. Pe la ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean roman cu cetatean sua hamzaxxxl hamzaxxxl Salut. Am si eu nevoie de ajutor va rog. Eu sunt cetatean roman, iar sotia mea este cetatean american(SUA). Ne-am casatorit religios si dorim sa facem ... (vezi toată discuția)
Cum obtin dubla cetatenie pentru copil? Ally111 Ally111 Buna ziua , Sunt cetatean roman , tatal copilului meu cetatean turc. Copilul are 4 ani, este nascut in Romania si recunoscut de tatal lui in certificatul de ... (vezi toată discuția)