avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunarea Generala extraordinara: convocata, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunarea Generala extraordinara: convocata, reconvocata dar nerecunoscuta de Presedinte

Avem o problema: Am convocat Adunarea Generala extraordinara in temeiul legii 230/2007 art. 23 lit. 4, prin tabel convocator semnat de 28 proprietari din 52 total, am afisat cu 7 zile inainte de data sedintei anuntul cu privire la AG, in care era invitat presedintele sa intocmeasca si sa prezinte in AG Darea de seama, precum si cenzorul. I-am trimis si prin posta cu confirmare de primire aceste anunturi, impreuna cu un extras din legea 230 in care erau explicit articolele in baza caruia am actionat, precum si obligatiile lui. Pe langa faptul ca presedintele a tergiversat pregatirile AG, prin ruperea repetata a acestor anunturi din locurile vizibile afisate, in ziua AG nu s-a prezentat nici cu Darea de Seama, nici fara. In schimb a "trimis" o persoana care a expus punctul lui de vedere, adica sa anulam AG si sa formulam o cerere catre presedinte in care sa ii solicitam organizarea de AG. Persoana a motivat ca AG nu e in temeiul legii, ca DOAR presedintele organizeaza AG, si eventual sa aiba timp sa elaboreze Darea de seama. Mentionez ca am fost si la presedinte pentru semnarea tabelului convocator inainte cu 2 saptamani de data fixata pentru AG de catre noi, insa a refuzat sa semneze, spunandu-mi citez: "sa nu ma mai tin de prostii"
Bun; ne-am adunat la sedinta AG propusa si fixata, asa cum am stabilit, un numar de 16 proprietari, din 52, neintrunind cvorumul necesar pentru continuarea sedintei, drept pt care am amanat-o, si reconvocat-o peste 2 zile, intocmind PV al AG in care am mentionat ca presedintele nu s-a prezentat desi a fost anuntat, ca PV este intocmit pe coli de scris numerotate si nu in registrul de sedinte, ca presedintele a refuzat sa semneze tabelul convocator si ca nu recunoaste ca legala aceasta AG, si ca AG se reconvoaca peste 2 zile, mentionand data si ora, dupa care cei prezenti au semnat, urmand a pune din nou afisele aferente acestei actiuni.
De asemeni, foarte important este faptul ca presedintele are in spate multe nereguli constatate-banuite-intuite doar de noi proprietarii , dar fara a avea dovezi (nu avem acces la acte, nu a intrebat-afisat niciodata hotararile luate). Are in jur de 4 dosare pe rol cu o asa-zisa restantiera, au mai fost 3 cauze cu aceeasi parata-restantiera, dar toate au fost castigate de parata, deoarece aceasta a facut dovada prin expertiza cotei de intretinere ca este eronat calculata, etc. Acum noi asociatia suportam cheltuielile de judecata pentru incapatanarea si abuzul in functie al presedintelui. Si dosare mai sunt inca de solutionat si toate au sorti de castig in favoarea paratei. Vrem insa sa stopam odata aceste abuzuri. La reconvocarea AG vom avea drept de decizii, insa ce facem mai departe, pentru ca presedintle nu va recunoaste aceasta AG? Cum preluam registrul de sedinte, de exemplu, sau stampila, precum si toate celelalte acte oficiale?
Ca o paranteza, de organizarea acestei AG m-am ocupat in prima faza eu personal, locatar doar in apartamentul prietenului meu, proprietar. Toti cei de acord au fost de-a dreptul entuziasmati ca putem face ceva, insa la sedinta AG persoana "trimisa" de presedinte mi-a contestat calitatea de "proprietar" astfel ca tabelul semnat pentru convocare este nul cumva, precum si AG in sine.
Toate actiunile mele au fost facute la indemnul si indrumarea prietenului meu, precum si a unui grup cu care ne-am consultat pentru toate actiunile intreprinse, doar ca eu am umblat efectiv pentru ca prietenul meu este prins cu serviciul foarte mult. Cand a putut, m-a insotit, m-au insotit si alti vecini in functie de timpul fiecaruia.
Intrebarile mele sunt: este legal constituita AG despre care vorbim?
Cum recuperam de la presedinte actele si stampila Asociatiei?
Ce avem de facut mai departe?
Va multumesc pentru ajutor, chiar suntem in nevoie de sfaturi utile, legale si corecte!
Cel mai recent răspuns: acameliac , utilizator 18:55, 17 Aprilie 2011
Off topic: Din raspunsurile dvs este evident ca ocupati o functie intr-o asociatie ;) Asadar ca sa fim intelesi: nu este gaselnita mea personala aceasta AG, nu ne jucam de-a sedintele. Asta inseamna timp, bani (pe diverse copii) si nervi, etc.
De ce ar trebui sa fac eu "manifeste" pe care sa le pun la cutiile postale? Suna chiar hilar si as tinde sa cred spusele dvs, daca nu as trata acest subiect cu seriozitate.
Propunerile nu le pot face eu, acestea se fac in timpul sedintei, nu de catre mine personal, ci in plenul AG
Propuneți un președinte și un comitet[...] și distribuiți textul la toate apartamentele odată cu convocarea, eventual le mai spuneți și două vorbe apropos de ce doriți, poate vor deveni interesați și vor veni la ședință.

Ma repet: nu este razmerita mea, este a cel putin 28 proprietari (dintre ceilalti, au apartamentele inchiriate, sunt plecati, etc) care au semnat tabelul convocator in baza caruia am purces la tinerea de AG.
Nu aș vrea să vă descurajez dar nu este ușoară conducerea unei asociații [...] veți fi uneori dezamăgită dar nu veți putea renunța

Iar este hilar, se numeste ca fie nu ati citit cu atentie postarea mea, fie nu cunoasteti legea 230: eu nu pot aspira la functia de presedinte pentru ca nu sunt proprietar, desi multi ma vizeaza ca persoana competenta pentru asta ;)
Toate cele bune!
Păi vedeți... bateți în retragere:
De ce ar trebui sa fac eu "manifeste" pe care sa le pun la cutiile postale? Propunerile nu le pot face eu, acestea se fac in timpul sedintei, nu de catre mine personal, ci in plenul AG

Pentru că vă preocupă situația de fapt, pentru că nu sunteți mulțumită (poate pe bună dreptate) de conducerea actuală și pentru că v-ați implicat deja în convocarea unei adunări generale. Dacă nu o veți organiza așa cum trebuie (v-am atras atenția că trebuie să faceți dovada convocării tuturor proprietarilor) va fi nelegală și va însemna timp pierdut. Deasemenea, dacă nu veți găsi oameni dornici și capabili să preia conducerea asociației va fi timp pierdut. Sigur că nu m-am referit la dvs personal ca și posibil președinte ci la prietenul dvs;)

În ceea ce privește manifestele, eu așa procedez, este bine ca totul să fie scris. În cele 4 luni de când am preluat frâiele asociației am avut două ședințe de comitet și una pe scară. Cu fiecare ocazie am conceput câte un convocator în care am expus ordinea de zi, temele de discuție, ce propuneri și ce variante sunt, convocator înmânat personal fiecărui participant cu 2-3 zile înainte în cazul ședințelor de comitet și cu o săptămână în cazul celei de scară, pentru a avea timp de gândire oamenii, să-și formeze fiecare câte o părere, eventual se mai întâlnesc pe scară și mai discută între ei „măi vecine, ce vrea președintele ăsta? cum e mai bine să facem, tu ce părere ai? etc”

Toate cele bune vă doresc și dvs, așteptăm vești!
Multumim!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunare generala extraordinara i_andreea2005 i_andreea2005 Buna ziua. Am cateva nelamuriri legate de adunarea generala extraordinara asociatiei de locatari si as dori sa ma ajutati : Astazi a avut loc Adunarea ... (vezi toată discuția)
De cate ori trebuie sa se organizeze adunarea generala a locatarilor ca sa se poata lua decizii legale ceapraga ceapraga Buna ziua, Avem din pacate o administratora, un cenzor , un presedinte si un comitet executiv care nu se ... (vezi toată discuția)
Revocare presedinte asociatie de proprietari annabela annabela Pt. revocarea din functie a presedintelui asociatiei de proprietari si a casierilor sunt valabile si tabelele nominale cu semnaturilor locatarilor-proprietari ... (vezi toată discuția)