avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pe durata determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pe durata determinata

Buna ziua,
am si eu o problema...sotul meu a fost angajat pe durata determinata de 3 luni,apoi prin act aditional s-a prelungit cu inca 6 luni pana in mai 2011.Problema este urmatoarea...fara niciun avertisment a fost dat afara.Nu i s-a comunicat nimic in scris cum ca ar fi facut ceva,pur si simplu a fost chemat in biroul directorului si i s-a comunicat ca nu mai are loc de munca,la intrebarea lui "care este motivul" a venit raspunsul "ai ramas impotmolit cu masina in noroi in urma cu 2 luni ,mergi prea tare" #-o... din cunostintele mele cred ca-i vor desface contractul de munca invocand ca motiv "nerescpectarea atributiilor de serviciu prevazute in fisa postului" ,in acest caz nu beneficiaza de perioada de preaviz? nu ar fi trebuit initial sanctionat sau sa primeasca un avertisment scris si apoi sa i se desfaca contractul de munca?Repet mai are aproximativ o luna din contract.Mai beneficiaza de prima de paste? Momentan este in concediu de odihna 4 zile ....Ce avem de facut?
Va rog dati-mi un raspuns urgent....nu putem astepta,locuim cu chirie si avem 2 copii,din venitul lui achitam chiria
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:26, 17 Aprilie 2011
1. In cazul in care va fi concediat disciplinar va trebui sa i se impute incalcarea unor prevederi din regulamentul intern al unitatii, va trebui sa fie convocat la comisia de cercetare disciplinara prealabila deci nu este asa usor de concediat.
2. Preavizul se acorda numai in cazurile in care concedierea are loc datorita desfiintarii postului, pe motive medicale sau de necorespundere profesionala.
3. Nu este neaparat obligatoriu sa treaca prin mai multe sanctiuni pana la cea de concediere disciplinara.
4. In CCM al unitatii scrie daca beneficiaza sau nu de prima de Pasti.
5. Nu aveti ce face pana nu stiti ce hotaraste angajatorul.
Am inteles....in contract este specificata prima de Paste...dar ma gandesc ca acum daca a fost anuntat ca este concediat dupa terminarea concediului de odihna,adica teoretic de vineri....oare se mai acorda??
Ce sanse avem sa se revina asupra deciziei?
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2011
darioti, utilizator
1. Decizia este, deocamdata, verbala.
2. Cand o sa-i dea o decizie scrisa reveniti aici si vedem despre ce este vorba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare perioada de proba si apoi concediere mariadriana mariadriana Buna ziua...am lucrat pt un cunoscut hypermarket pana acum 2 zile,, cand am fost chemata in biroul directorului aducandu mi la cunostiinta ca incepand cu data ... (vezi toată discuția)
Somaj, concediere cf art 61 lit d codul muncii bicaallin bicaallin Are dreptul la somaj o persoana careia i-a fost desfacut contractul individual de munca in baza articolului 61 litera d din codul muncii? [quot]Art. 61. ... (vezi toată discuția)
Concediere chance1 chance1 Buna ziua! Lucrez la o firma de cablaje electrice pentru masini de 7 ani. Acum cateva saptamani mi s-a desfintat postul si lucrez pe banda(nu stiu daca stiti ... (vezi toată discuția)